Ce nu s-a văzut la depunerea jurământului. Cum au fost făcute pozele de grup de la Palatul Cotroceni

Ce nu s-a văzut în imagini la depunerea jurământului de către Guvernul Grindeanu ne spune Ramona Avramescu. Ea a asistat la ceremonia din Sala Unirii a Palatului Cotroceni. Liviu Dragnea s-a pozat şi el separat cu membrii Guvernului, după ce a plecat preşedintele Klaus Iohannis din sală.

04 Ianuarie 2017, 20:30 (actualizat 04 Ianuarie 2017, 22:40) |
Ce nu s-a văzut la depunerea jurământului ne spune Ramona Avramescu
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:
 |  GALERIE FOTO

A fost o ceremonie de învestitură clasică, potrivită tuturor regulilor protocolului, aproape previzibilă, până la un punct, cel final, discursul preşedintelui Klaus Iohannis, după ce miniştrii au depus jurământul, a transmis Ramona Avramescu, pentru Telejurnal. Până atunci atmosfera a fost cumva previzibilă. Miniştrii, care mai emoţionaţi, care mai dezinvolţi, au depus jurământul. Unii au uitat să pună mâna pe Biblie, alţii s-au închinat foarte evlavios.

A fost evidentă o atmosferă rece, nu au fost efuziuni, nu au fost zâmbete, era evidentă această răceală între preşedinte şi membrii guvernului.

Dar, după ce şeful statului le-a spus premierului şi membrilor cabinetului săi ce aşteptări are de la noul guvern, a urmat un moment atipic: şeful statului s-a adresat direct lui Liviu Dragnea, preşedintele PSD, care a fost invitat la această ceremonie în calitate de şef al Camerei Deputaţilor. I-a numit "musafiri" şi pe el şi pe Călin Popescu Tăriceanu - şeful Senatului, şi i s-a adresat direct lui Liviu Dragnea, foarte ironic. A fost evidentă ironia şefului statului, a fost evidentă şi răceala cu care Liviu Dragnea  primit această remarcă, după cum a fost evidentă şi stupoarea celorlalţi membri ai Cabinetului, care nu ştiau ce să facă, nu ştiau care e punctul următor din protocol, pentru că nu fuseseră instruiţi în sensul acesta, cum se întâmplă de obicei.

Atunci preşedintele i-a invitat să facă o poză împreună, fără să le ofere tradiţionala şampanie, s-a văzut foarte clar ezitarea membrilor guvernului, şi chiar şi a premierului, care s-au uitat imediat către Liviu Dragnea, aflat în partea opusă a sălii. Sorin Grindeanu i-a făcut un semn discret şefului PSD să se alăture pozei, acesta nu a făcut-o, preşedintele a făcut o poză rapidă cu ceilalţi membri ai Guvernului, a venit apoi şi ne-a salutat pe noi, jurnaliştii care eram în sală şi a părăsit Sala Unirii, unde a avut loc ceremonia.

(w400) Klaus Ioha

După aceea, Liviu Dragnea a făcut şi el o poză cu ceilalţi membri ai Guvernului, cu premierul, fix în locul unde mai devreme aceştia se fotografiaseră cu preşedintele.

(w400) Liviu Drag

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 19°C 22°C
IASI 19°C 20°C
CLUJ 15°C 19°C
CONSTANTA 15°C 16°C
CRAIOVA 17°C 18°C
BRASOV 15°C 18°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI