Ce măsuri de relaxare ar putea intra în vigoare de la 1 iunie

25 mai 2021, 21:00

Nu toată lumea este de acord cu viziunea optimistă a guvernului, mai ales că în ultima perioadă ritmul vaccinării a slăbit.

Potrivit calendarului aprobat de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, vor putea fi reluate nunțile, botezurile și alte evenimente private, cu maximum 50 de persoane în spații închise și 70, afara. Se vor redeschide piscinele și sălile de jocuri de noroc, dar tot cu număr limitat de participanți. În cluburi și discoteci vor putea merge doar cei vaccinați, iar la locurile de joacă din interior e nevoie, de asemenea, ca însoțitorii copiilor să fi fost imunizați. În restaurante, cafenele, hoteluri și pensiuni vor putea intra mai mulți clienți decât până acum.

Și la concerte, spectacole și alte evenimente culturale sau de divertisment vor putea merge mai mulți oameni de la 1 iunie. Limita este de o mie de persoane în aer liber și de 70% din capacitate, în interior. Organizatorii de festivaluri cer mai puține limitări și mai multă predictibilitate.

Va crește și numărul participanților la competiții sportive sau la activități de fitness. Vor putea fi organizate conferințe în spații închise, cu maximum 100 de persoane în interior. Iar la cursurile de instruire pentru adulți pot fi cel mult 70 de persoane în sală. Măsurile de relaxare sunt valabile atât timp cât rata de incidență se menține sub 3 cazuri la mia de locuitori.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite