Ce măsuri a luat conducerea militară la Spitalul Județean din Focșani. Instituția se pregătește de vârful epidemic

24 aprilie 2020, 21:07

Viața în Spitalul Judeţean Focşani sub conducere militară începe să reintre pe un făgaș normal. Managerul interimar, care la preluarea funcţiei a găsit mai multe cadre medicale infectate cu noul coronavirus, a luat măsuri ferme înainte de vârful epidemic.

Printre primele măsuri luate de actuala conducere a spitalului se numără și deschiderea unei noi secții de AȚI, precum și instruirea personalului pentru folosirea corectă a echipamentului de protecție.

În urma cu o săptămână, la Spitalul Județean Sf. Pantelimon din Focșani, lucrurile începuseră să scape de sub control. Zeci de cadre medicale au fost infectate cu SARS COV-2. Direcția de Sănătate Publică nu a reacționat eficient, iar managerul spitalului, el însuși bolnav, a încălcat protocoalele, refuzând internarea în spital. Soluția salvatoare: o conducere militară.

De zece zile, Spitalul Județean din Focșani este condus de o echipă militară. Pentru ca situația de criză să fie depășită, este nevoie de materiale sanitare, medicamente, echipamente de protecție, dar mai ales de reguli clare, respectate cu responsabilitate.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite