Povestea emoționantă a unui copil de 5 ani din Republica Centrafricană. Ce i-a cerut singurei femei-jandarm din România aflată în misiune în această țară

Carmen-Claudia Popescu este singura femeie-jandarm care, pentru o perioadă de 3 ani, a reprezentat Jandarmeria Română în Republica Centrafricană, pentru misiuni de menținere a păcii sub egida ONU. Jandarmeria Română povestește, pe pagina oficială de Facebook, o  întâmplare emoționantă care s-a întâmplat în perioada misiunii în Africa.

02 Martie 2021, 13:33 (actualizat 02 Martie 2021, 14:00) Știrile TVR |
Carmen-Claudia Popescu, aflată în misiune în Republica Centrafricană / FOTO: Jandarmeria Română/Facebook

Un copil de cinci ani s-a apropiat într-o zi de românca aflată în misiune în Republica Centrafricană  și i-a cerut ceva. Femeia a crezut că vrea mâncare, cum se întâmplă adesea în acea zonă, așa că a vrut să îi ofere o sumă de bani. Copilul a refuzat banii: voia, de fapt, rechizite, pentru a merge la școală.

Povestea de viață a micuțului era una dramatică: la doar cinci ani avea în grijă trei frați mai mici, după ce mama îi murise de malarie, iar tatăl sfârșise într-un atac armat.

"Într-o amiază arzătoare, oprindu-se la un magazin pentru a-și cumpăra apă, un băiat de 5 ani, sărăcăcios îmbrăcat și cu picioarele goale se apropie de ea și, printr-o exprimare destul de greoaie, îi cere ceva. Colega noastră s-a gândit că vrea de mâncare, căci se întâmpla des ca cei ai locului să trăiască din mila militarilor și străinilor aflați în misiuni. Claudia a scos niște bani pe care a vrut să îi ofere băiatului. I-a refuzat. Nu voia bani. A luat-o de mână și a condus-o direct la raftul unde se găseau rechizite școlare. A luat două caiete și un set de pixuri colorate și, cu ochii în lacrimi, o roagă pe străina din fața lui să i le cumpere. Voia să învețe. Avea nevoie de o șansă la educație, care să aducă și șansa la viață pentru el și cei trei frați mai mici pe care îi avea în grijă. Mama murise de malarie, iar tatăl sfârșise într-un atac armat", este povestea sfâșietoare a copilului, povestită de Jandarmerie.

"Un tablou dureros. Noi le numim povești, dar ele sunt realități crunte pe care le trăiesc sute, mii de copii. Lacrimile din ochii Claudiei, un colonel al Jandarmeriei Române, poartă greutatea experienței trăite. Și arată faptul că uniforma pe care o poartă sau importanța misiunii la care a participat nu au fost bariere în calea empatiei și a emoțiilor simțite. Cea mai bună lecție a acestei misiuni, ne spune Claudia, este legată de fericire. O vom găsi, întotdeauna, în lucrurile simple" - este concluzia postării impresionante a Jandarmeriei.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 27°C 31°C
IASI 24°C 30°C
CLUJ 27°C 26°C
CONSTANTA 28°C 28°C
CRAIOVA 31°C 29°C
BRASOV 24°C 26°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI