Ce efecte au aditivii alimentari asupra organismului. Nastasia Belc: Gustăm, mâncăm, dar nu foarte mult, cantitatea contează. Nu există aliment cu zero contaminanți!

17 ianuarie 2019, 13:07

Ce mâncăm și ce efecte au aceste substanțe asupra organismului a explicat, în emisiunea Perfect Imperfect, Nastasia Belc – director general ai Institutului de Bioresurse Alimentare București.

Sulfiții fac parte din categoria aditivilor alimentari considerați alergeni și orice cantitate care depășește 10 mg/l trebuie trecută obligatoriu pe etichetă, cu litere îngroșate.

Nastasia Belc, directorul general al Institutului de Bioresurse Alimentare București, a arătat că selecția alimentelor ar trebui să se facă după conținutul de glucide, de grăsimi, după conținutul de sare, dacă avem niște nevoie speciale și trebuie să ne încadrăm în aceste nevoi. În ceea ce privește aditivii alimentari, dintre care, peste 80% sunt naturali, sunt etichetați pentru că ei trebuie puși în anumite cantități și în felul acesta sunt monitorizați mai bine.

Un alt sfat pe care ni-l dă Nastasia Belc: Gustăm, mâncăm, dar nu foarte mult, cantitatea contează. Ne gândim la aditivi, la contaminanți, nu există aliment cu zero contaminanți, nu se poate!

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite