CE de atletism de la Munchen: Bianca Florentina Ghelber a cucerit medalia de aur la aruncarea ciocanului

Bianca Florentina Ghelber
Bianca Florentina Ghelber
18 august 2022, 06:36

Bianca Ghelber a început concursul cu zâmbetul pe buze și a pus presiune pe adversare încă de la prima aruncare. Ultima încercare a produs surpriză: Bianca a reușit o aruncare la 72 de m și 72 de centimetri. Un rezultat greu de egalat de adversare care au privit cum româncă Bianca Ghelber devine campioană europeană.

Pe teren, în fiecare moment a fost emoție, însă dorința de a reuși a fost cea care a învins orice sacrificiu făcut în 22 de ani de antrenamente.

Bianca Ghelber – campioană europeană la aruncarea ciocanului: Fascinant, încă nu realizez, dar simt că medalia asta era pentru mine, vă spun sincer și mi-am dorit-o din tot sufletul. Este prima mea medalie pe care am muncit-o cu mult, mult greu și dăruire.

Din tribune, Bianca a fost încurajată tot timpul de familie, iar fiica ei Victoria a fost că un talisman pentru atleta campioană.

Bianca Ghelber – campioană europeană la aruncarea ciocanului: Mi-am dorit foarte mult că familia mea să fie la o competiție mare cu mine și asta s-a întâmplat. Mă bucur foarte mult că au fost aici lângă mine, m-au susținut și mi-au dat forță și putere.

Și a reușit. Este primul aur european pentru atletismul românesc după 20 de ani de la momentul când Ionela Tîrlea, câștigă titlul la 400 de metri garduri, tot la Munchen.

Bianca Ghelber – campioană europeană la aruncarea ciocanului: Poate este un semn că totul se va schimba și vom fim bine cu toții și vom accesa mai multe medalii.

Pentru Bianca Ghelber următoarea destinație a medaliilor este podiumul de la Jocurile Olimpice pe care își dorește să urce chiar anul viitor, la Paris.

––––––––-

Ghelber (32 ani), clasată pe şase la JO de la Tokyo, anul trecut, s-a impus în finala de la Munchen cu 72,72 metri, devansându-le pe poloneza Ewa Rozanska, 72,12 m, şi pe italianca Sara Fantini, 71,58 m.

În grupele preliminare, Ghelber obţinuse a treia performanţă, 71,27 metri.

Ghelber se clasase pe locul 6 la Mondialele de la Eugene (SUA), luna trecută.

România a obţinut prima medalie de aur continentală după o pauză de 20 de ani. Tot la Munchen, în 2002, Ionela Tîrlea cucerea singurul titlu pentru România, la 400 mg, potrivit paginii de Facebook a Federaţiei Române de Atletism. Atunci, Europenele erau programate odată la patru ani. La ediţia precedentă (1998), la Budapesta, actuala antrenoare a Biancăi Ghelber, Mihaela Melinte, urca pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, tot la aruncarea ciocanului.

Ediţia 2020 a Europenelor în aer liber, de la Paris, a fost anulată din cauza pandemiei de coronavirus, iar la ultima ediţie, din 2018 (Berlin), Elena Andreea Panţuroiu (căsătorită Taloş) a avut cea mai bună performanţă dintre sportivii români, clasându-se pe locul 4 la triplusalt.

Răzvan Cristian Grec nu a reuşit nicio încercare validă în finala de la triplusalt la Munchen, în care s-a impus portughezul Pedro Pichardo, cu 17,50 m.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite