„Ce? Credeți că timpul e de partea noastră?” Cel mai zelos propagandist al lui Putin cere socoteală Statului Major al armatei ruse

Foto: Captură video
Foto: Captură video
6 octombrie 2022, 15:14

În emisiunea sa de la Rusia-1, Soloviov a transmis un mesaj de reproș conducerii armatei ruse. Dacă până mai ieri, realizatorul TV proslăvea măreția militară a Rusiei și amenința Occidentul cu Armaghedonul nuclear, după recentele înfrângeri rușinoase ale forțelor ruse pe fronturile ucrainene, entuziasmul belicos al lui Vladimir Soloviov pare a fi pălit.

„Minciuna trebuie pedepsită sever la fiecare nivel! Pentru că acum a venit momentul să spunem adevărul și să acționăm, în sfârșit să acționăm. Să-i eliminăm cu puterea noastră de foc. Sper că măcar asta mai avem. Sau va deveni din nou clar că nu avem, la fel cum a fost cazul cu uniformele pentru recruți? Nu știu. Apropo, nu pricep la războaie și nu mă prefac că știu. Dar, vă rog, explicați-mi ce idee genială are Statul Major acum. Aștept. Aștept. Vă rog, explicați-mi, dragi oameni care ați primit fondurile necesare în atâția ani. Ce? Credeți că timpul e de partea noastră? Deja le-am permis să se întărească într-un mod colosal, să crească masiv cantitatea de armament pe care o dețin, să recruteze un număr uriaș de mercenari. Armata ucraineană a încetat să existe cu mult timp în urmă. Chiar și-n termeni de personal, avem de-a face numai și numai cu mercenari. Și-n tot timpul ăsta, voi ce-ați făcut?”, le-a reproșat Soloviov șefilor din Statul Major.

Într-un monolog avut într-o altă emisiune a sa difuzată la jumătatea lunii august, Vladimir Soloviov, care a fost decorat de două ori de președintele Vladimir Putin pentru serviciile aduse Rusiei, a amenințat Statele Unite și Europa cu atacuri nucleare în cazul în care acestea vor sări în apărarea țărilor baltice, la rândul lor membre ale NATO.

„Sunt pregătite Berlinul, Parisul, Londra, Bruxelles-ul să ardă de la loviturile rachetelor noastre? Și, dacă este necesar, de la armele noastre nucleare tactice? Va fi America pregătită să intre în luptă pentru emiratele baltice care, în frenezia lor nazistă, încalcă drepturile vorbitorilor de rusă?”, întreba Soloviov retoric.

Între timp, ruși au început să se predea în Herson. Ucrainenii au publicat imagini cu un tanc rusesc pe care era arborat steagul alb. În videoclip, tancul este înconjurat de soldați ucraineni, iar cei doi ruși ies din vehiculul militar și se predau.

Kievul a început o contraofensivă puternică în sudul țării. Președintele Zelenski a anunțat că până acum au fost eliberate trei localități importante din regiunea Herson și că armata va continua să avanseze în această zonă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite