Ce cred românii despre familia tradițională și drepturile comunității LGBT

Societatea românească consideră că discuția legată de valorile familiei tradiționale și drepturile comunității LGBT în România este una artificială. Însă, potrivit unui sondaj Avangarde, românii par să dorească o întărire a rolului familiei tradiționale prin lege. 62% dintre cei întrebați au declarat că sunt de acord cu acest lucru. În plus, consideră că Biserica nu ar trebui să e implice în deciziile luate de autorități.

26 Iulie 2021, 20:51 |

Doar 12% dintre români cred că ar trebui acordate mai multe drepturi comunității LGBT în timp ce 57% nu susțin acest lucru. În schimb, românii au păreri ferme în ceea ce privește rolul familiei tradiționale. La întrebarea dacă rolul acesteia trebuie întărit prin lege, 62% susțin un astfel de demers, în timp ce doar 14 au răspuns negativ.

Întrebați dacă dezbaterea despre valorile LGBT versus valorile tradiționale este artificială, 21 % dintre respondenți au spus că este validă, 34% dintre ei au spus că este artificială, iar 45% au declarat că nu știu sau nu au răspuns.

Sondajul oferă un răspuns și în ceea ce privește percepția românilor legată de rolul Bisericii în raport cu statul. 58% dintre români susțin că în deciziile autorităților nu ar trebui să se implice Biserica, în timp ce 24% susțin că decizia ar trebui luată de la caz la caz.

"Rezultatele sondajului reflectă în cea mai mare măsură o percepție absolut normală asupra chestiunilor incluse în sondaj și indică încă prezența unui sănătos reflex moral și a unui necesar spirit critic față de intruziunea perfidă în spațiul public a ideologiei neomarxiste, caracterizată printr-un agresiv relativism moral extrem de toxic pentru organismul comunitar" - a fost reacția purtătorului de cuvânt al Patriarhiei Române.

Sondajul Avangarde a fost realizat în perioada 14-20 iulie, pe un eșantion de 900 de subiecți. Acesta are o marjă de eroare de 3.2% și un nivel de încredere de 95%.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 5°C
IASI 5°C 1°C
CLUJ 1°C 0°C
CONSTANTA 7°C 4°C
CRAIOVA 5°C 4°C
BRASOV 1°C -1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI