Ce conține acordul semnat de liderii partidelor de la guvernare: revocarea unui ministru – doar după informarea partidului său și o dezbatere în coaliție

Liderii coaliției declarații de ultimă oră
Liderii coaliției declarații de ultimă oră
20 aprilie 2021, 22:57

„Deciziile politice majore se iau colegial cu acordul formațiunilor din coaliție” și „prerogativa constituțională a prim-ministrului privind trimiterea cererii de revocare a unui ministru către Președinte se exercită după informarea prealabilă a formațiunii care l-a propus pe ministru, pe baza unor argumente cuprinse într-o evaluare obiectivă făcută de premier și după o dezbatere în coaliție” – acestea sunt două dintre punctele cuprinse în actul adițional la programul de guvernare semnat marți de liderii coaliției.

 

 

Alte reguli cuprinse în acord:

Performanța ministerială este evaluată periodic având ca reper programul de guvernare votat de Parlament și deciziile de parcurs, ulterioare, ale coaliției de guvernare, iar performanța guvernului va fi evaluată periodic în cadrul coaliției de guvernare.

– În lipsa consensului în coaliție pe anumite proiecte legislative sau pe alte teme decât cele cuprinse în programul de guvernare, grupurile parlamentare ale partidelor componente pot acționa în afara Coaliției, cu anunțarea prealabilă a partenerilor, și după refuzul lor de a susține respectivele inițiative.

Documentul conține și niște priorități ale coaliției, între care vaccinarea este cap de listă. Mai sunt enumerate reforma în sănătate, reforma pensiilor și adoptarea legilor justiției până la sfârșitul acestui an.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă