CE alocă aproape 16 milioane de euro pentru descoperirea unui tratament COVID-19

Comisia Europeană alocă 15,7 milioane de euro pentru descoperirea unui tratament COVID-19. Instituția europeană va sprijini financiar o rețea internațională de cercetare clinică pentru tratamentul coronavirusului.

21 Septembrie 2020, 15:43 (actualizat 21 Septembrie 2020, 16:10) Știrile TVR |
Covid-19

Comisia a anunțat încă de vineri că va sprijini cu suma de 15,7 milioane de euro o nouă inițiativă ambițioasă de cercetare intitulată EU-RESPONSE, care va institui o rețea de cercetare clinică pentru tratamentul noului coronavirus și al altor boli infecțioase emergente, informează Mediafax.

Finanțarea face parte din angajamentul în valoare de 1,4 miliarde de euro pe care Comisia l-a asumat pentru cercetare și inovare în domeniul coronavirusului având drept scop dezvoltarea de vaccinuri, de noi tratamente și de instrumente de diagnosticare menite să prevină răspândirea virusului

„EU-RESPONSE constituie un pas important în direcția unor studii clinice intervenționale paneuropene, care nu numai că se desfășoară la scara de care avem nevoie pentru a evalua rapid tratamentele potențiale, ci se și pot adapta rapid pe măsură ce apar realități și idei noi. Această rețea europeană de studii clinice intervenționale îi va folosi în prezent Europei pentru a aborda problemele provocate de noul coronavirus și ne va ajuta să ne pregătim pentru amenințări viitoare, oferind viteză, amploare și solidaritate”, a declarat comisarul Mariya Gabriel.

Consorțiul EU-RESPONSE, condus de Institutul Național Francez de Sănătate și Cercetare Medicală (INSERM), reunește 21 de parteneri cu capacități de cercetare de renume mondial din 13 state membre ale UE și din Norvegia, Elveția și Turcia. Proiectul se adaugă la portofoliul de acțiuni de cercetare și inovare finanțate de UE și completează politica și activitățile în materie de sănătate publică pe care Comisia le coordonează cu statele membre.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 6°C 6°C
IASI 4°C 5°C
CLUJ 2°C 4°C
CONSTANTA 4°C 5°C
CRAIOVA 7°C 8°C
BRASOV 0°C 1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI