Ce alimente trebuie evitate pentru a preveni cancerul colorectal. Ruxandra Pleșea recomandă un meniu care protejează față de acest tip de cancer

7 octombrie 2019, 10:35

Studiile spun că o nutriția este foarte bogată în carne roșie și carne procesată crește riscul de cancer colorectal. O singură feliuță de șuncă procesată pe zi crește cu 19% riscul de a dezvolta cancer, iar o bucată de friptură de vită de 50 de grame pe zi duce la o creștere de 18-20% a riscului pentru cancerul colorectal. Este permis  să consumăm carne roșie de două ori pe săptămână, în rest este preferabil să consumăm carne de pui sau pește și neapărat legume și fructe.

O veste bună vine în legătură cu cafeaua, care previne și chiar ajută la vindecare în cazurile de cancer colorectal. Sunt permise 2-3 cafele pe zi. În cazul alcoolului, acesta trebuie consumat cu măsură, ne sfătuiește Ruxandra Pleșea.

Pentru dimineață sunt recomandate iaurtul, chefirul și cerealele integrale.

La prânz Ruxandra Pleșea ne recomandă o supă de fasole cu tarhon și puțin hrean. Rădăcinoasele au și ele rol protectiv.

Pentru gustări sunt recomandate nucile, merele, perele.

La cină ar trebui să alegem un pește gras, cu salată de varză roșie și, eventual, cartof mov, despre care specialiștii spun că este benefic și protejează față de acest tip de cancer.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite