Ce afaceri au fiicele lui Putin, aflate pe lista de sancțiuni a UE

Foto: The Telegraph
Foto: The Telegraph
13 aprilie 2022, 15:35

Măsurile împotriva Mariei Vorontsova și Katerinei Tikhonova, pe care Putin nu le recunoaște public ca fiind fiicele sale, sunt o mișcare în mare măsură simbolică, deoarece nu este clar că ar avea bunuri semnificative în afara Rusiei, relatează Bloomberg.

Putin a spus într-un interviu pentru televiziunea de stat, în 2011, că fiicele sale duc „vieți obișnuite”. „Nu sunt implicate în politică sau în afaceri, slavă Domnului”, a declarat el pentru Pervîi Kanal.

Acest lucru avea să se schimbe în anii următori, ambele fiice ajungând intrând în mediul de afaceri.

Vorontsova, în vârstă de 36 de ani, este medic endocrinolog. Ea este coproprietară la o companie medicală, Nomeko, care se concentrează pe diagnosticare și tratament de înaltă tehnologie.

Numele Tikhonovei, în vârstă de 35 de ani, fiica mai mică a lui Putin, a fost legat de un proiect de 1,6 miliarde de dolari pentru dezvoltarea unui centru științific și a unui incubator de startup-uri lângă Universitatea de Stat din Moscova. Ea a condus, de asemenea, centrul de inteligență artificială al unei școli de elită și Fondul Național de Dezvoltare Intelectuală. Ambele sunt administrate de fundația Innopraktika, care numără asociați ai lui Putin, inclusiv CEO-ul Rosneft, Igor Sechin, și CEO-ul Gazprombank, Andrei Akimov, ca membri ai consiliului de administrație.

CITIȚI ȘI: Ce viaţă duc odraslele liderilor de la Kremlin. Părinţii condamnă Occidentul, iar copiii le cheltuie averile în marile capitale din Vest

Fostul soț al lui Tikhonova, Kirill Șamalov, a făcut o avere investind în gigantul petrochimic Sibur Holding, cu ajutorul unui împrumut de la banca controlată de stat a lui Akimov. Ulterior, după ce au divorțat, Șamalov a vândut acțiunile.

Vladimir Putin, care își ferește cu strictețe viața privată, a spus foarte puține în public despre copiii săi cu fosta soție Liudmila. De-a lungul celor peste două decenii la putere, președintele rus a oferit doar frânturi de informații despre locul în care copiii trăiesc, câteva dintre interesele lor intelectuale, cum ar fi biologia și cultura japoneză, și despre faptul că vorbesc mai multe limbi.

Cele două au acordat interviuri presei, dar nu au fost identificate drept fiicele lui Putin. Au apărut rar în fața camerelor, deși Tikhonova a fost văzută concurând într-o competiție acrobatică de rock and roll în Elveția în 2013.

Liudmila, însoțitoare de bord în tinerețe, a scăpat până acum de sancțiunile care i-au vizat pe aliații lui Putin, companiile asociate lor și familiile lor.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă