Ce-a rămas din programul de guvernare după o sută de zile. Avem creștere economică, dar s-a renunțat la unele măsuri sociale

20 octombrie 2017, 21:15

După 100 de zile de guvernare, cabinetul Tudose îşi revizuieşte priorităţile. Unele dintre măsurile anunţate iniţial s-au pierdut pe drum.

Salariile ar fi urmat să crească şi prin reducerea contribuţiilor sociale cu peste patru procente. În realitate, reducerea e de doar două procente.

Transferul plăţii contribuţiilor sociale de la angajator la angajat are efecte neclare. Iar eliminarea impozitului pe dividente e incertă.

Legea pensiilor este şi ea amânată.

Programul de guvernare are însă şi măsuri care au fost bifate. Iar reuşita cea mai mare e cea legată de creşterea economică – cea mai mare din Europa – 6,1 în al doilea trimestru.

CASS-ul a fost eliminat pentru pensii, iar cele sub 2000 de lei nu mai sunt impozitate. Atât ar urma să ajungă şi impozitul pe venituri din ianuarie anul viitor.

Tot atunci venitul minim garantat e programat să crească la 640 de lei, iar în iulie punctul de pensie ar urma să ajungă la 1100 de lei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite