Ce a mai rămas și cum este folosită infrastructura olimpică de la Soci, la șase ani de la Jocurile Olimpice

3 martie 2020, 09:20

Cu cât urci pe munte cu atât stratul de zăpadă este mai mare – o bucurie pentru iubitorii sporturilor de iarnă. Poți vizualiza în regim online pârtiile disponibile și să optezi pentru un traseu sau altul. Hotelurile au păstrat steagurile statelor participante la olimpiadă, inclusiv cel al României.

Pe platou – la o altitudine de 2320 de metri – poți să admiri toți munții din jur, să faci selfie sau să te dai în balansoar deasupra unei prăpastii.

La baza pârtiei, tartele calde, gata scoase din cuptor și alte bunătăți îi așteaptă pe turiști. Totul funcționează și vara și iarna.

Turistă: „Probabil ziua nu e chiar aşa de frumos, însă seara, când se aprind toate luminile sau când au fost Jocurile Olimpice ar trebui să se simtă acea atmosferă de sărbătoare. Oricum infrastructura este uluitoare.”

Pe litoralul stațiunii Soci este mai puțină lume. Chiar și așa, mascotele olimpiadei încearcă să îi convingă pe turiști să  facă o fotografie drept amintire.

Liviu Iurea: „Tot ce s-a construit pentru infrastructura olimpica de la Soci și-a găsit ulterior o întrebuințare. Cluburi de fotbal, de tenis, de hochei, un centru de performanță pentru copiii dotați – sunt doar câteva exemple.”

Printre obiectele de infrastructură olimpică trece traseul celui mai popular și îndrăgit sport auto: cursele de Formula 1.

În fiecare zi, timp de o oră, are loc un spectacol acvatic fascinant cu muzică și lumini.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite