CCR discută joi sesizarea Avocatului Poporului privind Ordonanța de modificare a Codurilor penale

FOTO: ccr.ro
FOTO: ccr.ro
7 februarie 2017, 09:43

Avocatul Poporului a decis să sesizeze Curtea Constituţională în cazul OUG prin care au fost modificate Codurile penale. „Nu se justifică adoptarea OUG”, a fost concluzia lui Victor Ciorbea, care contrazice Executivul care a susţinut că ordonanţa este necesară pentru a transpune o directivă a UE.

Victor Ciorbea a explicat că directiva UE la care Guvernul face trimitere în nota de fundamentare a Ordonanţei 13 are ca termen de implementare abia aprilie anul viitor, astfel că nu se justifică „cerinţele referitoare la existenţa urgenţei şi a cazului excepţional pentru adoptarea OUG”. S-ar fi justificat utilizarea unei ordonanţe de urgenţă în situaţia în care ar fi fost declanşată procedura de ingringement împotriva României, însă nu este cazul în această speţă, a mai explicat Avocatul Poporului.

Curtea Constituțională a României va discuta miercuri cererile președintelui Klaus Iohannis și șefei Consiliului Superior al Magistraturii, Mariana Ghena, privind constatarea unui conflict între puterile statului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite