CCR a respins sesizarea opoziției asupra modificării legilor privind organizarea judiciară. Codul de procedură Civilă, pe masa CCR

4 iulie 2018, 10:34

ACTUALIZARE Curtea Constituţională a României (CCR) a respins, miercuri, sesizarea PNL şi USR referitoare la actul normativ care modifică şi completează Legea 304/2004 privind organizarea judiciară. Potrivit unor surse din CCR, sesizarea a fost respinsă ca inadmisibilă, deoarece PNL şi USR nu au indicat corect textele constituţionale care ar fi încălcate.

Deputaţii PNL şi USR au cerut CCR să constate că acest act normativ este neconstituţional în ansamblul său şi că Parlamentul a procedat la adoptarea acestuia cu încălcarea dispoziţiilor art. 137 din Regulamentul Camerei Deputaţilor şi ale art. 150 din Regulamentul Senatului, referitoare la reexaminarea legii la cererea preşedintelui Klaus Iohannis, ceea ce determină încălcarea dispoziţiilor art. 1, alin. (4), din Constituţie.

_______________________

Legile justiției au fost  pe masa CCR, pentru a patra oară –  este vorba despre legea 304 privind organizarea judiciară prin care majoritatea parlamentară a introdus o secție specială de anchetă pentru infracțiunile comise de magistrați. Această sesizare a fost făcută de opoziție, dar va ajunge din nou pe masa Curții Constituționale și sesizarea președintelui Klaus Iohannis pe aceeași lege, trimisă la sfârșitul săptămânii trecute către judecătorii CCR.

Dincolo de acestă lege, Înalta Curte a sesizat judecătorii Curții Constituționale cu Codul de procedură Civilă. Acesta se află pentru prima oară la Curtea Constituțională.

De cealaltă parte, președintele Klaus Iohannis se luptă prin intermediul CCR cu majoritatea PSD-ALDE care îi reduce prerogativele legislative. Este vorba despre procedurile de numire la șefia ANCOM- o reglementare schimbată în prima fază prin OUG pentru care președintele a mai sesizat o data CCR, a cerut ulterior reexaminarea legii, s-au făcut unele modificări, iar acum a ajuns din nou pe masa Curții Constituționale.

Președintele Iohannis a făcut o serie de modificări care vizează Legea Educației, dar și privind noua lege a manualului.

 

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite