CCR a respins contestația președintelui Klaus Iohannis la Legea bugetului

6 martie 2019, 10:36

UPDATE Declarații politice:

Liviu Dragnea: „Imediat cum va ieși motivarea Curții în ceea ce privește Legea privind plafonarea, o vom adopta în porcedură de urgență. Așteptăm ulterior să vedem ce face Klaus Iohannis cu bugetul, că s-ar putea să-l retrimită în Parlament, poate e supărat de anumite capitole. Suntem pregătiți să adoptăm rapid„.

Raluca Turcan, liderul deputaților PNL: „Singurul vinovat pentru care România, în momentul de față, nu are buget, este alianța PSD-ALDE. Pentru că astăzi CCR a confirmat că președintele Iohannis nu putea promulga Legea bugetului întrucât legea-cadru de vot a bugetului este neconstituțională”.

Președintele Klaus Iohannis a retrimis Legea bugetului Parlamentului.

UPDATE CCR a respins cererea președintelui Klaus Iohannis, anunță Ionuț Gheorghe, de la Parlament.

Bugetul de stat a fost trimis la CCR la o săptămână după ce a fost adoptat, șeful statului consideră că actul normativ cuprinde mai multe articole care sunt neconstituționale, unul se referă la rolul și atribuțiile Consiliului Fiscal, a transmis Ionuț Gheorghe, pentru emisiunea Perfect, Imperfect. Klaus Iohannis mai spune că raportul privind situația macroeconomică este creat pe cifre care ignoră evoluțiile la nivelul economiei mondiale și europene.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite