CCR a admis sesizarea lui Klaus Iohannis pe legea care instituie paradisuri fiscale

CCR a admis sesizările opoziției și ale președintelui Klaus Iohannis pe iniţiativa lui Şerban Nicolae, care instituie scutiri de taxe pentru activităţi economice autorizate, inclusiv jocuri de noroc, desfăşurate pe terenuri precum insule, grinduri sau alte suprafeţe de uscat. Prin urmare, legea a fost declarată neconstituțională și se va întoarce în Parlament pentru a fi pusă în acord cu decizia de miercuri a Curții, precizează Mediafax.

05 Iunie 2019, 15:23 (actualizat 05 Iunie 2019, 15:30) Știrile TVR |
FOTO: ccr.ro

Pe 24 mai, șeful statului a sesizat Curtea Constituțională cu privire la proiectul inițiat de senatorul PSD Șerban Nicolae și adoptat de Parlament.

Printre motivele de neconstituționalitate prezentate de Klaus Iohannis se numără adoptarea proiectului de lege în Senat cu depășirea termenului constituțional de 60 de zile stabilit pentru prima Cameră sesizată.

Președintele Iohannis a subliniat și că legea a fost adoptată fără avizul Consiliului Economic și Social, aviz obligatoriu.

Obiecția de neconstituționalitatea conține și motive de neconstituționalitate intrinsecă.

Anterior, liberalii au sesizat și ei CCR referitor la iniţiativa senatorului PSD Şerban Nicolae, adoptată de Parlament.

La jumătatea lunii aprilie, Camera Deputaţilor, în calitate de cameră decizională, a aprobat iniţiativa lui Şerban Nicolae, care instituie scutiri de taxe pentru activităţi economice autorizate, inclusiv jocuri de noroc, desfăşurate pe terenuri precum insule, grinduri, sau alte suprafeţe de uscat. Regimul fiscal derogatoriu şi de regim juridic special ar fi aplicabil anumitor terenuri precum insulele, grindurile şi alte suprafeţe de uscat, dar și clădirilor în care se desfăşoară activităţi economice construite pe acestea.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 27°C 27°C
IASI 23°C 24°C
CLUJ 20°C 17°C
CONSTANTA 26°C 26°C
CRAIOVA 23°C 24°C
BRASOV 22°C 21°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI