CCR, decizie în sprijinul membrilor Comisiei parlamentare privind alegerile din 2009. Șefa DNA, așteptată la audieri

14 iunie 2017, 14:57

Decizia luată astăzi de CCR vine în sprijinul membrilor Comisiei parlamentare de anchetă, care au remis către DNA, cu o zi în urmă, o nouă solicitare prin care cer șefului acestei instituții, Laura Codruța Kovesi, să participe la audierile de săptămâna viitoare. Asta după ce Kovesi, inițial, a refuzat o primă convocare la audieri, invocând o fostă decizie a CCR pe Regulamentele Camerei Deputaților și Senatului, a transmis corespondentul TVR Marius Vulpe de la Palatul Parlamentului.

În aceste condiții, Laura Codruța Kovesi este așteptată săptămâna viitoare la audieri, alături de fostul prim-adjunct al SRI Florian Coldea, fostul ministru al Internelor Dan Nica și fostul ministru al Apărării Mircea Duşa.

Emil Boc a fost audiat astăzi în Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009.

Sesizarea celor 81 de deputați PNL și USR a fost depusă, la mijlocul lunii mai, la CCR împotriva modificării statutului senatorilor şi deputaţilor, potrivit căruia orice persoană este obligată să se prezinte la audieri în cadrul unei comisii parlamentare de anchetă.

Pe 9 mai, Camera Deputaților a adoptat, cu 171 de voturi ”pentru”, 98 ”împotrivă” și o abținere, modificarea Regulamentului propriu, în sensul introducerii obligativității persoanelor solicitate de a se prezenta la comisiile de anchetă parlamentară.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Primarul sectorului 5, Cristian Popescu Piedone. Sursa foto: Facebook/Cristian Popescu Piedone

ANI: Cristian Popescu Piedone, în conflict de interese