Cazurile uşoare de infectare cu SARS-CoV-2, tratate în centrele de evaluare

Explozia infectărilor grăbește deschiderea centrelor de evaluare. Aproape 40 la sută încă nu au contracte cu casa de asigurări, dar oficialii speră că toate funcționa săptămâna viitoare. Pacienţii cu teste pozitive și cu forme mai uşoare vor primi aici şi noile antivirale dedicate Covid. Favipiravir se poate elibera deja în farmacii şi cu reţetă de la medicul de familie. Vaccinarea este însă soluţia pentru a evita ce e mai rău.

20 Ianuarie 2022, 21:05 Știrile TVR |

 

În judeţul Prahova au fost propuse zece centre de evaluare pentru pacienţii cu teste Covid pozitive care au forme uşoare şi medii de boală.

În toată ţara ar urma să fie deschise 230 de centre, dar numai 140 au încheiat până acum contracte cu casele de asigurări. Cei care au un test rapid sau PCR pozitiv, chiar şi cei neasiguraţi, se vor putea prezenta la centrele de evaluare fără bilet de trimitere pentru investigaţii.

Foarte important, li se vor asigura acolo şi noile terapii antivirale speciale pentru Covid.

Favipiravir se poate lua deja şi din farmaciile cu circuit deschis, cu reţetă de la medicul de familie, anunţă autorităţile.

Chiar dacă protecţia împotriva infectării cu varianta Omicron este mai mică, toate studiile au arătat că vaccinarea apără de formele grave.

Mai puţin de 16 mii de persoane s-au vaccinat însă, de la ultima raportare, majoritatea cu boosterul.

Mai puţin de 42 la sută dintre români au cel puţin o doză de vaccin anticovid. Iar dintre cei mai vulnerabili, de peste 80 de ani, trei sferturi sunt fără protecţie.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 32°C 28°C
IASI 32°C 24°C
CLUJ 27°C 22°C
CONSTANTA 26°C 23°C
CRAIOVA 32°C 29°C
BRASOV 29°C 21°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI