Cazurile de coronavirus sunt tot mai grave. Director DSP Brașov: „Profilul de imbolnăvire este un pic mai sever, ponderea pacienţilor cu forme ușoare este mai mică decât la începutul epidemiei”

8 iulie 2020, 18:53

Dâmbovița, Brașovul sau Argeșul dunt zonele roșii ale țării, în care numărul de îmbolnăviri a explodat de la o zi la alta. Locurile din spitale se ocupă rapid, iar cazurile sunt tot mai grave.

Dr. Andreea Neculau, director DSP Brașov: “Sunt focare în instituţii, de stat sau private. Cumulează maximum 9 cazuri per focar. Profilul de imbolnăvire este un pic mai sever, ponderea pacienţilor cu forme ușoare este mai mică decât la începutul epidemiei”.

În Argeș, spitalul suport Covid de la Mioveni rămâne fară medici specializați în terapie intensivă, în condițiile în care în ultimele patru luni aici au lucrat medici delegați din alte spitale. Autoritățile spun că situația nu este bună nici în alte unități sanitare.

Emanuel Soare, prefectul județului Argeș: “La Câmpulung, care are un spital foarte mare, e plin de cazuri Covid și nu se pot asigura gărzile. Spitalul Județean și-a reînceput activitatea non-Covid pentru că spitalul Câmpulung este blocat pe Covid”.

În fiecare zi apar noi cazuri de infectare și la spitalul de urgență Sf. Apostol Andrei din Galați.

În ultimele 24 de ore, alte 12 cadre medicale au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus, iar în continuare rămân închise două secții, vorbim de medicală 2 și hematologie.

Sunt 63 de angajați confirmați pozitiv. Între timp, două cadre medicale s-au vindecat și se pot întoarce la muncă. Cea mai grea situație este la ATI, unde secția este aproape plină. În urmă cu câteva zile, șefa secției scria pe o rețea de socializare că cei care lucrează aici au nevoie de perfuzii și măști de oxigen după ce-și încheie gărzile, din cauza oboselii și a epuizării.

Corina Manole – sef secției ATI de la  Spitalul de Urgență Galați: “Este vorba despre asistente, îngrijitoare. Până la urmă, alături de noi, ele duc povara purtării acestor echipamente și a îngrijirii pacienților. Toate secțiile de ATI și, în general, toți medicii de la boli infecțioase, de la spitale suport toți sunt la fel de obosiți și epuizați”.

La Timișoara, asistenta medicală de la spitalul CFR care a infectat alte șapte persoane, cadre medicale și pacienți, va fi cercetata disciplinar. Specialiștii spun că femeia refuza să-și ia măsuri de protecție împotriva bolii.

Asistenta riscă să fie cercetată penal pentru nerespectarea măsurilor de preventire și combatere a bolilor infecțioase.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite