Cazurile de bullying din școli și licee, mai multe cu o treime față de anul școlar de dinainte de pandemie

Cazurile de bullying iau amploare în unitățile de învățământ! Sunt mai multe cu aproape o treime față de anul școlar de dinainte de pandemie, arată un raport al organizației Salvați Copiii. Recent, la Liceul Tehnologic "Dumitru Mangeron" din Bacău, un elev a fost umilit în toaletă de către colegii săi. Scenele cumplite au fost filmate și au stârnit un val de indignare. Atenție, urmează imagini și informații cu puternic impact emoțional!

01 Februarie 2023, 19:58 (actualizat 01 Februarie 2023, 20:39) Știrile TVR |

Pe imaginile video șocante postate de bunicul unui băiat se poate observa cum doi elevi cu cerințe educaționale speciale sunt duși la toaletă de un grup de tineri. Unul dintre aceștia îi agresează pe cei doi în mod repetat, apoi îi umilește. Tânărul agresor a mai fost implicat într-un incident similar. Dascălii i-au scăzut atunci nota la purtare și au trecut mai departe, dar abuzurile nu s-au oprit.

Profesor Ana Maria Egarmin, inspector școlar general ISJ Bacău: Primele măsuri au vizat forme de protecţie şi, implicit, de consiliere a copiilor agresaţi, discuţii cu părinţii acestora. Am surprins o lipsă a planurilor de intervenţie personalizată, absolut necesare a exista într-o unitate de învăţământ care școlarizează copii cu CES, deficienţe în ceea ce priveşte activitatea profesorului de serviciu.

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru lovire și alte violente.

Inspector principal Cătălina Păduraru - IPJ Bacău: Au fost identificate cele 3 persoane participante la incident, respectiv 3 tineri cu vârste cuprinse între 15 și 16 ani.

Dacă în 2019, înainte de pandemie, erau în jur de 6-7 mii de cazuri pe an de bullying în școli, în anul școlar 2021-2022, au fost înregistrate peste 10 mii de cazuri.

GEORGE ROMAN, Salvați Copiii: Jumătate dintre copii au raportat o situaţie de bullying în care au fost implicaţi ca victime. Şi 4 din 5 copii au fost martorii unor agresiuni. Există o soluţie: respectarea legii. Normele metodologice adoptate în 2020 prevăd crearea unor mecanisme antibullying în şcoli.

ANDREEA HUREZEANU, specialist siguranța copiilor în mediul online: O altă posibilă explicație este reprezentată de societatea românească care este mai critică și taxează persoanele care sunt diferite. De asemenea există și această lipsă de reacție imediată cu privire la fenomenul bullying-ului.

În cazul bullyingului verbal sau a celui pe internet, cazurile sunt identificate adesea târziu. De aceea, campaniile de conștientizare luptă intens pentru combaterea acestui fenomen.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CRAWL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 23°C 21°C
IASI 24°C 18°C
CLUJ 14°C 14°C
CONSTANTA 13°C 17°C
CRAIOVA 20°C 19°C
BRASOV 20°C 14°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI