Cazul Tesloianu: Doi medici rezidenți de la Spitalului „Sf. Spiridon” Iași, plasați sub control judiciar

23 martie 2023, 12:25

Parchetul General a anunţat joi că a dispus plasarea sub control judiciar, pe o durată de 60 de zile, a doi medici rezidenţi de la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iaşi acuzaţi de luare de mită, în dosarul refolosirii stimulatoarelor cardiace extrase din cadavre.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, cei doi sunt angajaţi ai Clinicii de Cardiologie de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe „Sf. Spiridon” Iaşi, acuzaţiile fiind de luare de mită, respectiv luare de mită în formă continuată (10 acte materiale).

„În mod concret, în perioada noiembrie 2022 – februarie 2023, cu ocazia exercitării atribuţiilor de serviciu, materializate prin acordarea de consultaţii de specialitate, în cabinetele din cadrul Clinicii de Cardiologie de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe ‘Sf. Spiridon’ Iaşi, aceştia au primit diferite sume de bani, cu titlu de mită pentru activităţile prestate. Printre obligaţiile pe care inculpaţii trebuie să le respecte cât se află sub control judiciar se numără şi aceea de a nu mai exercita profesia de medic în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţe ‘Sfântul Spiridon’ Iaşi, precum şi în nicio altă unitate medicală din reţeaua de stat”, transmite Parchetul.

Medicul cardiolog Dan Tesloianu de la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iaşi este cercetat penal, în stare de arest preventiv, pentru abuz în serviciu, în formă continuată (238 de acte materiale), complicitate la continuarea executării lucrărilor după dispunerea opririi acestora de către organele de control competente, potrivit legii, şi luare de mită.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite