Cazul Sorinei: Părinții adoptivi cer strămutarea judecării ordonanţei preşedinţiale de teamă că vor fi linșați public. Tribunalul Mehedinți și-a declinat competența

O primă decizie în acest caz vine de la Ttribunalul Mehedinți, acolo unde procurorul general interimar al României a cerut să se interzică scoaterea din țară a fetei. Magistrații și-au declinat competența și au trimis dosarul Judecătoriei Drobeta Turnu Severin. Părinții adoptivi, care se tem pentru siguranța lor, ceruseră mutarea procesului pentru a evita un scandal.

25 Iunie 2019, 09:41 (actualizat 25 Iunie 2019, 20:20) Știrile TVR |
Cazul, de la tribunal, la judecătorie
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Robert Ungureanu are detalii, în direct de la Craiova: Înainte de hotărârea judecătorilor de a trimite dosarul la Drobeta Turnu Severin, părinții adoptivi ai fetei au trimis o scrisoare deschisă procurorului general interimar. Și i-au cerut strămutarea dosarului privind interdicția de a părăsi țara cât mai departe de zona Baia de Aramă-Craiova. Au explicat că se tem pentru siguranța lor, mai ales din cauza manifestațiilor din ultimele zile si a amenințărilor primite. Și au atras atenția că la Tribunalul Mehedinți ar fi putut izbucni un scandal monstruos. Ieri, Bogdan Licu, procurorul general interimar, a cerut rejudecarea adopției internaționale. Și a solicitat ca fata să nu părăsească țara până la clarificarea situației, iar părinții adoptivi să fie obligați să-i asigure trei luni de consiliere psihologică.

ACTUALIZARE Judecătoria Drobeta Turnu Severin va trebui să decidă dacă Sorina, fetița de 8 ani luată cu mascații de la foștii asistenți maternali care au crescut-o, va avea sau nu interdicție de părăsire a țării, după ce Tribunalul Mehedinţi a declinat competenţa.

Tribunalul Mehedinți a înregistrat solicitarea procurorului general de la Parchetul de pe lângă Înalte Curte de Justiţie şi Casaţie de a da o ordonanţă preşedinţială în acest caz, iar marți şi-a delinat marţi competenţa.

Procurorul general Bogdan Licu a transmis, luni, o ordonanță Tribunalului Mehedinți prin care a cerut interzicerea părăsirii teritoriului României de către fetița de 8 ani și una Curții de Apel Craiova prin care cere revizuirea sentinței de încuviințare a adopției internaționale a minorei.

Părinții adoptivi ai fetiței de 8 ani din Baia de Aramă cer procurorului general Bogdan Licu strămutarea judecării ordonanţei preşedinţiale de la Mehedinți departe de zona Craiova, de teamă că vor fi linșați și pentru a evita un „scandal monstruos la Tribunalul Mehedinți”.

Părinții adoptivi ai Sorinei au trimis o scrisoare deschisă procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Dimitrie Bogdan Licu, în care îi cer să formuleze o cerere de strămutare pentru motive de siguranță publică a ordonanței președințiale depuse de Licu luni, la Tribunalului Mehedinți, prin care a cerut interzicerea părăsirii teritoriului României de către fetiță, până la administrarea probelor în dosarele penale constituite la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova şi la Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie.

Aceștia cer strămutarea pentru a nu fi linșați public când își „susțin drepturile” și pentru evitarea „unui scandal monstruos la Tribunalul Mehedinți”.

Procurorul general Bogdan Licu a transmis o ordonanţă Tribunalului Mehedinţi prin care cere interzicerea părăsirii teritoriului României de către fetiţa de 8 ani şi una Curţii de Apel Craiova, prin care cere revizuirea sentinţei de încuviinţare a adopţiei internaţionale a minorei.

Prin acţiunea formulată s-a solicitat şi obligarea părinţilor adoptatori să asigure minorei, în România, un program de consiliere psihologică pentru o perioada de 3 luni”, informează Parchetul General, printr-un comunicat de presă.

Totodată, printr-o acţiune separată adresată Curţii de Apel Craiova a fost formulată, tot luni, o cerere de revizuire a deciziei civile nr. 4 din 23 aprilie 2019, pronunţată de Curtea de Apel Craiova prin care s-a dispus încuviinţarea adopţiei internaţionale a minorei, solicitându-se „schimbarea în tot a deciziei atacate, în sensul respingerii apelurilor ca nefondate, iar în temeiul art. 512 Cod procedură civilă a fost solicitată şi suspendarea executării acestei hotărâri”.

Procurorul general contestă adopția fetiței din Mehedinți. Licu cere ca minora să nu fie scoasă din țară până la administrarea probelor

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 19°C 24°C
IASI 16°C 22°C
CLUJ 17°C 20°C
CONSTANTA 17°C 18°C
CRAIOVA 20°C 24°C
BRASOV 16°C 19°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI