Cazul Sorina. Fetița de opt ani a părăsit România împreună cu părinții adoptivi

22 iulie 2019, 11:05

Familia Săcărin, cea care a adoptat-o pe Sorina, s-a prezentat împreună cu fetiţa la controlul de pe Aeroportul Otopeni la ora 5.15, susțin reprezentanții Poliției de Frontieră. Avionul pleca peste 20 de minute spre Frankfurt, de unde familia urma să se îmbarce în avionul spre New York. Verificările documentelor s-ar fi întins mult peste cele 20 de minute, susține avocatul familiei Săcărin.

Totul ar fi durat în jur de 1 oră și 45 de minute, susține familia Săcărin. Surse autorizate spun că toată procedura de verificare nu a durat mai mult de 20 de minute, numai că reprezentanții companiei care efectua zborul către Germania ar fi închis porţile de îmbarcare.

Aceleași surse susțin că familia adoptivă a prezentat numeroase documente care trebuiau verificate. Mai mult, ei nu ar fi avut asupra lor hotărârea Judecătoriei Slatina care permitea micuței adoptate să părăsească România. Așa că agenții Poliției de Frontieră ar fi cerut instanței, prin e-mail, o confirmare a hotărârii.

Plecarea are loc la exact o lună de când fetița a fost luată de la familia Șărămăt din Baia de Aramă. După intervenția în forță a procurorului însoțit de trupe speciale, s-a iscat un  scandal public urmat de mai multe acțiuni în justiție din partea autorităților, dar și ale ambelor familii.

Judecătoria Slatina a decis, joia trecută, că minora poate pleca din țară, împreună cu părinții adoptivi, o familie de români stabiliți în Statele Unite. Au respins astfel solicitarea procurorului general care a cerut ca Sorina să NU poată părăsi teritoriului României.

Ultimul pas a fost făcut vineri, atunci când mama adoptivă a fetei, Ramona Săcărin, a ridicat paşaportul Sorinei, de la Serviciului pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Dolj. Astfel, calea spre Statele Unite a fost deschisă pentru Sorina.

Pe de altă parte, familia de asistenţi maternali care a crescut-o pe Sorina nu renunță la lupta pentru ea.

Între timp, micuța Sorina a ajuns la New York și se adaptează în noua lume în care a pășit.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite