Cazul Sorina. Părinții adoptivi au intrat în posesia pașaportului fetiței

19 iulie 2019, 20:11

Mama adoptivă a Sorinei, Ramona Săcărin, s-a prezentat vineri la Serviciul pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Dolj, pentru a ridica documentul de călătorie al fetiței.

Chiar dacă ieri Judecătoria Slatina a decis că Sorina poate părăsi ţara, fata va mai rămâne o perioadă în România, cel puțin până când va obține viza.

În urmă cu aproape o lună, paşaportul Sorinei a fost reținut de un procuror al Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie. Avocații familiei Săcărin au susținut că măsura este ilegală, însă procurorul general interimar al României, Bogda Licu, a venit cu explicații: au existat indicii că documentul ar fi fost obţinut prin metode nu tocmai legale.

Acum două zile, părinții adoptivi au aflat, din surse neoficiale, că pașaportul Sorinei a fost returnat. Au făcut mai multe drumuri la Direcția de pașapoarte, însă documentul era de negăsit. Abia acum au intrat în posesia lui și n-au primit nicio explicație pentru întârziere.

Sorina a fost adoptată în luna aprilie. Timp de două luni, asistenta maternală a refuzat să predea copilul familiei adoptive.

Cazul a devenit public după ce, pe internet au apărut imagini în care fetița era scoasă cu forța din casa asistentei maternale, de către o procuroare, în urma plângerii făcute de familia adoptivă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite