Cazul Sorina | Tribunalul Olt şi-a declinat competenţa. Curtea de Apel Craiova amână decizia privind revizuirea adopţiei internaţionale

10 iulie 2019, 12:10

ACTUALIZARE Magistrații Curții de Apel Craiova au amânat până mâine decizia. Au hotărât asta pentru că au mai fost depuse la dosar acte care trebuie analizate. La procesul de astăzi au venit în sală asistenta maternală, femeia care a crescut-o pe Sorina, dar și familia Sărăcin, cea care a adoptat-o pe Sorina. Și tot astăzi era așteptată o decizie la Tribunalul Olt. Magistrații de aici și-au declinat competența către Judecătoria Slatina în decizia de a o lăsa sau nu pe Sorina să plece împreună cu noua ei familie în Statele Unite. Și asta după ce, la începutul lunii, dosarul a mai fost strămutat odată: de la Tribunalul Mehedinți la cel din Olt, după o decizie a Curţii de Apel Craiova.

……………………………………………

Magistrații Curții de Apel Craiova trebuie să decidă dacă admit cererea procurorului general de revizuire a dosarului adopției internaționale.

În funcție de hotărârea pe care o vor lua magistrații de la Curtea de Apel din Craiova, soții Săcărin află dacă rămân în continuare părinții adoptivi ai Sorinei.

În acest moment au venit în sală asistenta maternală, dar și familia Săcărin, cea care a adoptat-o pe Sorina. Și tot astăzi la Tribunalul Olt magistrații decid dacă Sorina va putea pleca împreună cu familia adoptatoare în Statele Unite.

Ei judecă solicitarea procurorului general, care a cerut interzicerea acestui lucru.

Pe 2 iulie, dosarul a fost strămutat de la Tribunalul Mehedinți la cel din Olt, după o decizie a Curții de Apel Craiova.

Și tot legat de acest caz, secția pentru procurori în materie disciplinară a CSM discută suspendarea din funcție a procuroarei Maria Pițurcă, cea care a preluat-o pe Sorina într-un mod brutal de la asistentul maternal.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite