Cazul sinuciderii în grup de la Călărași: Primăria făcuse demersuri pentru ținerea sub observație de specialitate a celor 3 persoane care mai încercaseră să își ia viața. Decizia instanței: internarea forțată nu era posibilă

Sinuciderea în grup de la Călăraşi a scos la iveală lacunele legii și incapacitatea autoritaţilor de a evita o astfel de tragedie. Membrii familiei nu erau la prima tentativă de a-şi lua viaţa, după ce au ajuns să trăiască pe străzi. Toată lumea spune acum că atât femeia de 77 de ani, cât și fiica și fiul ei, ambii adulți, aveau probleme psihice, dar nimeni nu le pusese un diagnostic. Vineri, cei trei au decis să se sinucidă. Bărbatul a fost salvat în ultimul moment din apele Dunării. Atenție, sunt detalii cu puternic impact emoțional!

08 Ianuarie 2022, 18:46 (actualizat 08 Ianuarie 2022, 18:46) Știrile TVR |

Cele două femei și bărbatul fără adăpost erau cunoscuți de localnicii din Călărași și își făceau veacul pe o bancă din centrul orașului. În apropiere se afla și o pădure, unde aveau un adăpost improvizat.

Antonia Ioniță, corespondent TVR: "Cei trei obișnuiau să strângă obiecte vechi și să le aducă aici, într-o pădure de la marginea localității Călărași, unde își făceau veacul când era frig. Am găsit un dormitor improvizat dintr-o saltea, pături, perne și un celofan deasupra."

Nu doar localnicii, ci și autoritățile susțin că au încercat să-i ajute, să-i evalueze medical și să-i interneze în adăpostul social. De fiecare dată s-au lovit de refuzuri categorice.

Ultima sentință dată de Judecătoria Călărași arată că internarea forțată a celor trei persoane nu era posibilă, în condițiile actualei legi a sănătății mintale.

Cei trei au încercat să se sinucidă și în urmă cu 5 ani. Au fost salvați în ultimul moment.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 6°C 3°C
IASI 4°C 4°C
CLUJ 4°C 5°C
CONSTANTA 7°C 6°C
CRAIOVA 5°C 2°C
BRASOV 5°C 5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI