Cazul Diana Șoșoacă-jurnaliști italieni: Interviu cu țipete și plângeri penale

14 decembrie 2021, 18:48

Delia Marinescu a fost audiată azi la Poliție. Jurnalista le-a povestit anchetatorilor ce s-a întâmplat vineri în biroul senatoarei, în timpul interviului acordat televiziunii italiene RAI.

În urma acestui scandal, soțul senatoarei Diana Șoșoacă a fost pus sub control judiciar sub acuzația de ultraj. Bărbatul e acuzat că a agresat un agent de poliție.

Jurnalista Lucia Goracci a depus și ea plângere, susținând că a fost sechestrată și agresată de senatoare și de soțul ei. Poliția Capitalei a anunțat că a sesizat Parchetul General, singura instituție care are competența de a cerceta un demnitar. De asemenea, anchetatorii au precizat că reprezentanții Ambasadei Italiei au fost prezenți la audieri și i-au ajutat să găsească un translator.

Lucia Goracci are 52 de ani și este jurnalist de mai bine de două decenii. A prezentat știri, a transmis din zone de conflict din Orientul Mijlociu și, în prezent, lucrează pentru canalul de știri al RAI.

Sunt tot mai multe reacții după ce jurnaliștii italieni au prezentat propria versiune despre scandalul din timpul interviului cu senatoarea Diana Șoșoacă.

S-au făcut intervenții inclusiv la nivel diplomatic. Ministerul Afacerilor Externe a precizat că autoritățile italiene au solicitat Ambasadei României la Roma informații cu privire la eventuale măsuri adoptate de autoritățile române competente.  Ambasadorul României la Roma a informat partea italiană că a fost demarată o anchetă de către organele de cercetare penală române, urmând ca aceasta să stabilească detaliile incidentului și să determine, dacă este cazul, adoptarea de măsuri, conform legii.

 

 

Senatoarea Diana Șoșoacă a explicat în exclusivitate pentru TVR cum a decurs interviul cu jurnaliștii italieni de la televiziunea RAI și cum a apărut conflictul care a necesitat intervenția poliției.

 

/p>

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite