Anchete în Bucureşti, în cazul copilului de 3 ani care a murit după ce ar fi mâncat shaorma, împreună cu mama şi tatăl său. Poliţiştii i-au audiat pe părinţi, pe patronul shaormeriei și pe șapte angajați ai acestuia. Cazul declanșează controale în toate unitățile care vând astfel de preparate. Autoritățile au descoperit că în București există multe shaormerii cu probleme.
Sunt mai multe anchete în desfășurare: a Parchetului și a Poliției Capitalei, a Serviciului de Ambulanță București - Ilfov și a ANSVSA.
Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a deschis un dosar penal pentru moarte suspectă.
Timp de 5 ore, polițiștii Serviciului Omoruri au audiat angajații și administratorul shaormeriei de la care au făcut cumpărături părinţii copilului mort. Localul funcţionează de mulţi ani fără probleme.
Familia băiatului decedat este în stare de șoc și a refuzat să ne acorde un interviu filmat. Ne-a spus în schimb că ia în calcul să dea în judecată Serviciul de Ambulanță pentru modul în care a gestionat intervenția.
Copilul ar fi avut o șansă să scape cu viață dacă nu ar fi trecut aproape patru ore până când ambulanța l-a dus la spital, susțin părinții. Salvarea ar fi preluat băiatul după ora 12.00, deși, în jurul orei 9.30 dimineață, doctorul care l-a consultat la domiciliu a recomandat internarea la Spitalul Matei Balș și a cerut un transport neasistat.
Conducerea Ambulanței nu comentează noile acuzații. Directorul instituției a precizat că a început o cercetare administrativă.
Copilul a ajuns la spital în jurul orei 13.00. Câteva ore mai târziu a murit în urma unui stop cardiorespirator.
Shaormeria din zona Vergului din Capitală, de unde familia copilului mort a cumpărat mâncare, rămâne închisă până când va fi gata ancheta epidemiologică.
Comercianții de la localurile de tip fast food controlați de comisarii de la Protecția Consumatorului nu cred însă că băiatul a murit din cauza shaormei.
Polițiștii de la Serviciul Omoruri fac cercetări să afle cauza care a dus la moartea copilului.
Cazul va fi elucidat, în mare parte, după ce va fi gata raportul toxicologic de la Instititutul de Medicină Legală.
În paralel, Autoritatea pentru Protecția Consumatorului a făcut astăzi controale la mai multe shaormerii din Bucureşti. Au fost localuri în care s-au găsit multe nereguli.
Inspectorii ANPC au suspendat deja activitatea a două unități comerciale, au retras de la comercializare 35 de kilograme de produse și au dat amenzi în valoare de 41.000 de lei.
Iar controalele vor continua.