Cazul copiilor pedepsiți să facă mătănii. Asociația „Inimioare fericite” regretă cele întâmplate, a fost deschisă o anchetă

2 septembrie 2019, 20:19

După apariţia în spaţiul public a imaginilor, Asociaţia „Inimioare fericite”, organizatorul evenimentelor la care luau parte copiii, a transmis că regretă cele întâmplate pe 29 august: În calitate de membru fondator al Asociației „Inimioare fericite”, doamna Mihaela Tiba își cere scuze în mod public de la toate familiile implicate și de la toți copiii participanți la eveniment, considerând gestul făcut ca fiind inadecvat și inoportun.

Precizări au făcut şi reprezentanţii Direcţiei de Protecţie a Copilului Sălaj, care s-au autosesizat în acest caz. În urma verificărilor, aceştia au descoperit că filmările au fost făcute acum câteva zile, în satul Silvaş din judeţul Satu Mare. Copiii au între 10 şi 13 ani şi cei mai mulţi provin din judeţul Cluj. Așa că acest caz este acum de competenţa altei direcţii de protecţie a copilului.

În comunicatul transmis, asociaţia nu precizează cine este femeia care îi pune pe copii să facă mătănii şi nici care este punctul ei de vedere față de cele întâmplate.

Patriarhia Română a denunţat această atitudine de a-i obliga pe copii sau pe oricine altcineva să se închine şi a precizat că asociaţia nu este coordonată de Biserică.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite