Cazul Caracal | DIICOT cere ajutorul FBI. Solicitarea a fost transmisă în SUA

25 septembrie 2019, 18:12

Cenușa și oasele găsite la liziera de la marginea orașului Caracal rămân încă un mister pentru anchetatori. Sunt rămășițele despre care Gheorghe Dincă susține că ar fi ale Luizei Melencu. Însă medicii de la INML nu au reușit să extragă ADN. Ar putea să le ofere răspunsuri o analiză genetică mult mai complexă, la nivel molecular, care este imposibil de făcut în România.

Fragmentele osoase au fost deja trimise în Statele Unite, iar rezultatele testelor ar putea veni peste două luni, estimează șeful DIICOT.

Mâine, mama Luizei ar trebuie să meargă la Parchet pentru a-i fi prelevate probe biologice necesare unei noi expertize genetice. Femeia a refuzat până acum să coopereze, însă procurorii au obținut mandat.

O altă solicitare transmisă de DIICOT către FBI a fost aceea de a stabili profilului psihologic al lui Gheorghe Dincă.

Gheorghe Dincă a susținut că a ucis-o şi pe Luiza Melencu, de 18 ani, dispărută în luna aprilie. Singurele probe adunate până acum de procurori în cazul Luizei sunt o pată de sânge descoperită în locuința inculpatului și raportul antropologic care arată că rămășițele găsite în pădurea din Caracal aparțin unei fete de 15-19 ani.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă