Cazul Caracal, încă un semn de întrebare. Alexandra ar fi avut o şansă dacă dispecerul 112 anunţa Ambulanţa Slatina

Apare un mare semn de întrebare în cazul Alexandrei Maceşanu, adolescenta despre care Gheoghe Dincă a mărturisit că a omorât-o. De ce operatoarea de la 112 nu a trecut în sistem că fata, care le cerea ajutorul la telefon, a fost violată. Omisiunea a făcut imposibilă intervenția serviciului de ambulanță Slatina care ar fi putut să o salveze pe tânără. O spune un medic care era de gardă în noaptea în care polițiștii bâjbâiau să găsească locul în care se afla Alexandra. El crede că la mijloc a fost fie o eroare, fie o instruire deficitară, fie o omitere voită.

23 August 2019, 19:26 Știrile TVR |
Încă un semn de întrebare în cazul Caracal
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Medicul Adrian Popa era de gardă la Ambulanța Slatina în seară în care polițiștii se chinuau să dea de urma Alexandrei, după ce fata a sunat la 112 și a cerut disperată ajutor.

Medicul spune că dacă ar fi fost anunțați ar fi intervenit imediat la casa lui Gheorghe Dincă, fără să aibă nevoie de mandat. Și chiar dacă nici Ambulanță nu ar fi identificat exact locația, o salvare cu sirenele pornite pe străzile din Caracal ar fi făcut poate diferența.

Ambulanţa nu a fost solicitată pentru că operatoarea STS a înregistrat apelul Alexandrei în aplicaţie doar ca sechestrare de persoane.

Dacă ar fi specificat că tânăra a fost și violată, atunci informația ar fi ajuns și la ambulanță. Chiar și poliția ar fi putut să ceară ajutorul salvării, ținând cont că era vorba și de o agresiune.

Între timp, anchetatorii i-au audiat pe soția lui Dincă, pe fiica lui și doi dintre băieți. La sosirea lor la DIICOT București a existat și un moment tensionat, când jurnaliștii au vrut să stea de vorba cu ei.

9 ore au durat audierile. Anchetatorii au vrut să afle mai multe despre comportamentul lui Gheorghe Dincă față de familie, ce a făcut în Italia și dacă soția lui a observat ceva suspect în aprilie, când a locuit o perioadă în casă.

Potrivit unor surse din anchetă, membrii familiei au continuat să susțină că bărbatul nu a fost violent cu ei.

Soția lui ar fi declarat că anul acesta, în aprilie, Dincă i-a dat o palmă. Pentru prima oară. Și că a observat că bea și nu se mai putea înțelege cu el. Tot atunci a văzut și butoiul din curte, iar Dincă i-ar fi zis că arde acolo diverse obiecte. Avocatul Luizei Melencu, Tonel Pop, care a asistat la audieri, nu crede declarațiile femeii.

La DIICOT au fost audiați și polițiștii din Caracal, care s-au ocupat inițial de caz.

Unchiul Alexandrei Macesanu este însă nemulțumit de cum avansează anchetă. Alexandru Cumpănaşu a făcut public raportul pe care l-a primit de la Ministerul Sănătății.

Corpul de Control a făcut verificări la INML, la cererea acestuia. Dar a ajuns la concluzia că legiștii au respectat procedurile în analizarea probelor trimise de procurori. Chiar și așa, Cumpănaşu a anunțat că va face plângere penală față de unii angajați ai INML. Totodată, el a cerut Europol și Interpol să le caute pe cele două fete date dispărute, despre care Gheorghe Dincă a declarat că le-a omorât.

 

 

 

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 9°C 9°C
IASI 8°C 4°C
CLUJ 5°C 4°C
CONSTANTA 12°C 12°C
CRAIOVA 6°C 8°C
BRASOV 7°C 8°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI