Cazul Caracal. Procurorii au reconstituit ultimele ore din viața adolescentelor ucise. Mașina în care se aflau Alexandra și agresorul, filmată de camerele din fața liceului

29 iulie 2019, 08:40

Localnici furioşi şi revoltaţi, în această după amiază, pe malul Dunării, la vederea maşinii care îl transporta pe Gheorghe Dincă la reconstituirea celor două crime care au şocat întreaga țară.

Anchetatorii au început reconstituirea crimelor nu în ordinea cronologică a faptelor, ci din localitatea Corabia, acolo unde au verificat mai multe piste. Au ajuns apoi pe malul Dunării, într-un loc în care ei presupun că trupul Luizei, prima victimă a monstrului din Caracal, ar fi fost aruncat.

Pentru a strânge cât mai multe probe la dosar, oamenii legii vor să afle pas cu pas cum şi unde au sfârşit cele două fete ucise în chinuri groaznice. Gheorghe Dincă va fi dus în fiecare loc care are legătură cu dispariţia celor două tinere şi pus să dea detalii.

Ieri, în faţa unor probe de necontestat, Gheorghe Dinca a recunoscut în faţa oamenilor legii că a luat cu sânge rece şi viaţa Luizei şi viaţa Alexandrei, două copile nevinovate de 18, respectiv 15 ani. Plecate la câţiva kilometri de casă, la Caracal, acestea n-au mai revenit la părinţii lor după ce ucigaşul le-a ieşit în cale, le-a sechestrat, le-a bătut, le-a violat, iar apoi le-a ucis, iar cel puţin pe una dintre ele a şi incinerat-o.

Între timp, ies la iveală detalii cutremurătoare legate de ultima zi de libertate a Alexandrei. Gheorghe Dincă ar fi luat-o cu maşina chiar din faţa casei şi a dus-o până la Liceul „Mihai Viteazul” din Caracal. Pe drum, se pare că fata i-ar fi refuzat avansurile, iar când au ajuns la liceu, surse din anchetă spun că pe camerele de supraveghere se vede cum Dincă se urcă pe bancheta din spate a maşinii şi rămâne acolo 20 de minute.

Reconstituirile vor continua până când și ultima întrebare a anchetatorilor va avea răspuns de la presupusul criminalul Gheorghe Dincă şi probe din teren.

ACTUALIZARE. Anchetatorii au mers împreună cu Gheorghe Dincă în localitatea Corabia, unde Dincă susține că a aruncat-o în Dunăre pe Luiza, fata dispărută în luna aprilie.

ACTUALIZARE. Anchetatorii împreună cu Gheorghe Dincă se întorc astăzi în casa unde acesta a recunoscut că a ucis cele două fete pe care le răpise.

ACTUALIZARE.  Raport MAI | Cum a reușit Alexandra să pună mâna pe telefon pentru a suna la 112: agresorul era plecat la farmacie

ACTUALIZARE. Cinci ofiţeri şi trei agenţi de poliţie sunt cercetaţi de Corpul de control al ministrului Afacerilor Interne în legătură cu modul în care s-a intervenit în cazul de la Caracal. Totodată, a fost informat Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal pentru a analiza şi dispune cu privire la situaţia de fapt reţinută în sarcina agentului din cadrul IPJ Olt care a preluat apelul de la 112, informează MAI într-un comunicat.

Agentul care a preluat apelul la 112 al Alexandrei, cercetat de Parchetul Caracal.

ACTUALIZARE Șeful STS a demisionat. Ionel-Sorinel Vasilca a transmis că demisia a fost înaintată pentru a nu afecta prestigiul instituției și a precizat că nu a fost depusă ca urmare a celei mai mici umbre de vinovăție în exercitarea funcției de preluare și localizare a apelurilor de urgență 112 de către STS, a neglijenței în serviciu sau a tratării superficiale sau a neasumării responsabilităților.

ACTUALIZARE: Inspecţia Judiciară a demarat, luni, anchetă în cazul crimelor de la Caracal, pentru a verifica dacă magistraţii implicaţi în instrumentarea cazului au îndeplinit procedura.

Deputatul Dorel Căprar, preşedintele Comisiei pentru apărare a Camerei, a anunţat pe o rețea de socializare că, în urma evenimentelor de la Caracal, s-a decis convocarea pentru luni a unei şedinţe a comisiei, la care au fost chemaţi pentru audieri ministrul Afacerilor Interne, Nicolae Moga, precum şi şeful Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS), Ionel-Sorinel Vasilca.

De asemenea, potrivit anunţului lui Căprar, au fost convocaţi şi actualul şi fostul inspector general ai Poliţiei Române, Florian Dragnea şi, respectiv, Ioan Buda, precum şi directorul Direcţiei Generale de Protecţie Internă (DGPI), Mihai-Cristian Mărculescu.

Miercuri, Alexandra Măceşanu, o fată de 15 ani din comuna Dobrosloveni, judeţul Olt, a dispărut după ce a plecat spre municipiul Caracal cu o maşină „la ocazie”. Minora a sunat de trei ori la numărul de urgenţă 112, spunând că a fost sechestrată de un bărbat, însă autorităţile nu au reuşit să identifice locul în care se afla. Anchetatorii au început percheziţia domiciliară la locuinţa bărbatului de 66 de ani vineri dimineaţa, la circa 19 ore de la apelul fetei.

Luiza Mihaela Melencu, de 18 ani, din comuna doljeană Dioşti, a dispărut la mijlocul lunii aprilie după ce a spus familiei că va merge la Caracal pentru a scoate bani de la un bancomat.

Gheorghe Dincă a recunoscut cele două crime. Procurorul șef adjunct DIICOT: A agresat-o pe Alexandra atunci când a surprins-o cu telefonul în mână. Adolescenta nu a avut nicio șansă să se apere

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite