Cazul avionului doborât în Iran | Gardienii Revoluției își asumă responsabilitatea și cer scuze poporului. Președintele Ucrainei cere pedepsirea vinovaților

11 ianuarie 2020, 18:24

Potrivit unor surse de la Teheran, recunoașterea publică a responsabilității a fost făcut la ordinul Ayatollahului. Pe Twitter ministrul de Externe Zafari a transmis condoleanțe și a vorbit despre o eroare umană într-un moment de criză provocat de aventurismul SUA.

Într-un comunicat al armatei iraniene se arată că gestul neintenționat a venit pentru că avionul a zburat prea aproape de o unitate a Gărzilor Revoluționare.

Până ieri, iranienii negau vehement orice responsabilitate.

Rămân însă multe necunoscute pe care doar ancheta la poate revela. Astăzi urmează ca iranienii să încere descărcarea informațiilor de pe cutiile negre.

Iranul are acorduri cu Rusia şi Franţa pentru descărcarea şi analizarea datelor de pe cutiile negre.

După asumarea rsponsabilității de către iranieni, președintele Ucrainei Zelinski a cerut pedepsire vinovaților și despăgubiri din partea statului iranian.

Premierul canadian Justin Trudeau a declarat că vrea o anchetă transaprentă și solicită cooperarea deplină a autorităților de la Teheran.

Avionul Boeing 737 care făcea o cursă de la Teheran la Kiev s-a prăbușit miercuri dimineață la scurt timp după decolare. Toți cei 176 de oameni aflați la bord și-au pierdut viața. Majoritatea erau iranieni și canadieni.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite