Tot mai multe acuzații ale unor foști șefi de structuri, dezvăluiri și mărturii ale unor presupuse victime ale agentului, relevă că cei care ar fi trebuit să îl ancheteze, să îl suspende și chiar să îl scoată în afara legii, NU au mișcat un deget sau au pasat responsabilitatea de la o instituție la alta. Între timp, apar noi declarații ale martorilor sau chiar ale unor victime.
În decembrie 2016, poliţistul Eugen Stan ar fi agresat și o femeie de 32 de ani. Totul s-ar fi întâmplat la miezul nopții, în scara unui bloc din cartierul Rahova.
Vecinii își amintesc că, pe sub geacă, bărbatul purta uniformă. Așa au aflat că este polițist. L-au imobilizat și l-au predat polițiștilor chemați la fața locului. La secția 18, sub coordonarea unui procuror, s-a deschis atunci o anchetă. Acum, procurorii Parchetului din sectorul 5 au reclamat că nu le-a spus nimeni că agresorul era poliţist. Şeful de atunci al sectiei 18 îi contrazice.
Procurorii Parchetului din Sectorul 5 acuză şi că agenții Secției 18 din Cartierul Rahova au propus clasarea dosarului agentului Stan. Fostul șef al secției refuză să ofere detalii.
Despre această anchetă au fost informați atunci mai mulți șefi din conducerea ministerului de Interne, inclusiv șeful Brigăzii Rutiere în subordinea căruia se afla Stan. Așa cere procedura.
Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei are o explicaţie pentru faptul că agentul Stan nu a fost suspendat în ancheta din 2016.
Acum, Parchetul General va cerceta inclusiv mușamalizarea anchetei din 2016, iar Inspecţia Judiciară a anunţat că îi va verifica pe procurorii din sectorul 5 care au avut pe mâna dosarul poliţistului agresor.