Cazinoul din Constanţa, noi planuri. Licitația pentru restaurarea monumentului ar putea avea loc în luna mai

Speranţe pentru Cazinoul din Constanţa. Primăria este decisă să facă o parte din lucrările de reabilitare a monumentului şi aştepată ca, în primăvară, şi Compania Naţională de Investiţii, proprietarul actual al monumentului, să facă o licitaţie pentru lucrările de restaurare. Dar şantierul va putea începe doar dacă licitaţia nu va fi contestată, aşa cum se întâmplă de trei ani încoace.

17 Februarie 2019, 09:05 (actualizat 17 Februarie 2019, 09:05) |
Cazinoul din Constanța, noi planuri
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

După ani şi ani în care nu a fost îngrijit de nimeni şi a rămas doar adăpost pentru păsări, în această iarnă, Cazinoul din Constanţa a fost în sfârșit protejat.

La finalul anului trecut, o firmă a făcut gratuit intervenţii pentru a limita degradarea monumentului. Geamurile au fost securizate, terasele hidroizolate, iar acoperișul, reparat.

Ar fi necesare cât mai rapid intervenții de reabilitare, consolidare şi restaurare.

Primăria Constanța a alocat deja 14,5 milioane de lei pentru lucrări dar şantierul nu începe în această primăvară.

Este nevoie ca şi Compania Națională de Investiții, în administrarea căreia se află clădirea, să demareze o noua licitație pentru lucrări de restaurare. Nu mai devreme de luna mai.

Trei licitaţii au mai fost organizate pentru Cazinoul din Constanţa în ultimii trei ani de Compania Naţională de Investiţii, dar toate au fost contestate și anulate.

În aceste condiţii, constănțenii și turiștii sunt sceptici cu privire la viitorul celei mai frumoase clădiri din Constanţa.

În ultimele trei decenii, Cazinoul a ajuns din administrația autorităților locale la Ministerul Dezvoltării și, ulterior, la Compania Națională de Investiții. Dar nimeni nu a făcut lucrări de restaurare.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 21°C 12°C
IASI 21°C 13°C
CLUJ 18°C 8°C
CONSTANTA 13°C 12°C
CRAIOVA 15°C 9°C
BRASOV 20°C 7°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI