Cazinoul din Constanța, tot mai aproape de gloria de altădată. Compania Națională de Investiții se va ocupa de lucrările de reabilitare

10 mai 2019, 12:22

De ani de zile, Cazinoul din Constanța e într-o continuă degradare, sub privirile autorităților a ajuns și adăpost pentru păsări. De iarna trecută, i s-a mai dat o șansă. Monumentul Art Nouveau a fost pus la adăpost de intemperii când ministerul Dezvoltării a anunțat că îi va reda strălucirea.

La finalul lucrărilor, cazinoul va dispune de o sală multifuncțională și una de festivități și ar putea fi reîntrodus în circuitul turistic.

În trei luni ar trebui să fie gata proiectul, iar în 27, Compania Națională de Investiții să și execute lucrările. Vor contribui însă și autoritățile locale la acest proiect.

Primăria se va ocupa, așa cum și-a asumat, de sistematizarea taluzului, de recordarea la utilități și de tot ce înseamnă zona adiacentă acestei clădiri, potrivit Adrianei Teodoru, purtător de cuvânt al Primăriei Constanța

Starea de degradare a cazinoului este foarte avansată, așa că lucrările de consolidare și reabilitare vor costa peste 110 milioane de lei.

Este regretabil că a trecut atât timp. Oamenii iubesc Cazinoul. Este una dintre clădirile cele mai îndrăgite. S-ar putea să existe probleme chiar și cu soclul acestui Cazino pentru că el stă aici în vânturi și la îndemâna valurilor. S-ar putea să fie probleme de structură și, în orice caz, sunt probleme de decorații, precizează Doina Păuleanu, directorul Muzeului de Artă Constanța

Constănțenii, dar și turiștii au auzit de prea multe ori astfel de promisiuni încât nici pe acestea nu le iau în seamă.

Cazinoul din Constanța a fost introdus pe lista celor mai periclitate monumente din Europa. Monumentul terminat în 1910 a trecut pe rând de la Primărie la un investitor privat din Israel, înapoi la autoritățile locale, și acum la Ministerul Dezvoltării Regionale.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite