Cazărmi transformate în penitenciare. Două unităţi au trecut deja în administrarea Ministerului Justiţiei

3 noiembrie 2017, 10:14

Desfăşurată pe 15 hectare, într-o pădure de lângă localitatea Unguriu, baza a găzduit, până la reorganizarea din 2005, două unităţi militare. De atunci, a rămas închisă. Acum, autorităţile au planuri mari. Vor să facă în acest loc un penitenciar modern, care să corespundă cerinţelor Comisiei Europene. În august, ministrul Justiției,  însoțit de vicepremierul Marcel Ciolacu au vizitat locația și au început demersurile.

Planurile guvernului nu sunt privite cu ochi buni de către toţi localnicii, mai ales că pe raza aceleiaşi comune este și secţia Ojasca a spitalului de neuropsihiatrie Săpoca, unde sunt închişi mulţi criminali, violatori, dovediţi a fi fără discernământ.

Totuşi, planul guvernului are o hibă. Aceste clădiri sunt vechi de 100 de ani, iar Ministerul Justiţiei trebuie să decidă dacă le dărâmă, pentru că sunt încadrate seismic în categoria întâi.

Fondurile pentru construirea închisorii ar putea veni prin proiectul Juncker sau de la Banca Mondială. Închisoarea ar urmă să aibă regim semideschis, ceea ce înseamnă ca deținuții vor putea lucra.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite