Cazarea la hotel și masa la restaurant, mai ieftine după reducerea TVA la 5%

30 septembrie 2018, 18:05

Reducerea TVA de la 9% la 5% înseamnă că patronii de hoteluri şi restaurante pot păstra mai mulţi bani din încasări. Banii vor putea fi folosiți, în primul rând, pentru creșterea salariilor: sectorul se confruntă cu o criză a forței de muncă fără precedent.

Ana-Maria Muscar este managerul unui hotel din Bistrița-Năsăud de peste zece ani. O reducere fiscală o va ajuta şi să plătească mai ușor facturile la încălzire.

Și turiștii ar putea beneficia de prețuri mai mici la cazare și mese mai ieftine la restaurant. Totul este ca în paralel să nu se scumpească alimentele și utilitățile.

Şi agenţiile de turism ar avea novoie de reduceri de taxe.

Reducerea TVA pentru hoteluri şi restaurante ar urma să se aplice din toamnă. Premierul i-a cerut ministrului de Finanțe să propună cât mai repede o ordonanță de urgență. Specialiștii consideră că astfel se va reduce şi evaziunea fiscală. Numai pe litoral, frauda este estimată la zeci de milioane de euro pe an.

Și redevențele în sectorul balnear ar urma să fie reduse la zero. Este o măsură pentru revitalizarea stațiunilor de tratament, domeniu de tradiție în care România este însă depășită la încasări de alte țări vecine, precum Ungaria.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite