Cazanciuc: Este cu totul inacceptabil ca preşedintele Iohannis să pună pe seama Parlamentului numărul de cazuri pozitive din ultimele zile

Robert Cazanciuc
Robert Cazanciuc
14 iulie 2020, 16:25

„Am văzut un pic mai devreme o declaraţie a preşedintelui României în care în mod inadmisibil dă vina pe Parlament pentru prostiile Guvernului său. Este cu totul inacceptabil ca preşedintele Iohannis să pună pe seama Parlamentului numărul de cazuri pozitive din ultimele zile. (…) Nu acceptăm să ne dea lecţii, nu acceptăm şantajul. (…) Preşedintele Iohannis vine acum să apere inepţiile din proiectul Guvernului. Apără lipsirea de libertate abuzivă din proiectul Guvernului, apără confiscarea abuzivă a bunurilor pe motiv de pandemie, aşa cum a propus Guvernul său, apără munca forţată la care vor fi supuşi medicii prin proiectul Guvernului. Nu vom accepta acest lucru. Pandemia nu poate fi invocată pentru a omorî democraţia”, a susţinut Cazanciuc, la Parlament.

El a subliniat că este nevoie de o lege a carantinei, dar acest act normativ trebuie să conţină garanţii că restrângerea drepturilor cetăţenilor nu se face în mod abuziv.

„PSD nu tergiversează nimic. Când domnul Iohannis era în weekend vă reamintesc că Parlamentul lucra până la 4,00 dimineaţa. Parlamentarii PSD au fost aici pentru a repara prostiile Guvernului Orban. PSD vrea să facă o lege nu doar pentru autorităţi, ci mai ales pentru cetăţeni”, a spus Robert Cazanciuc.

Potrivit acestuia, în luna martie Klaus Iohannis se gândea la alegeri anticipate şi spunea că virusul este o simplă răceală.

„Preşedintele Iohannis este singurul lider politic care a negat importanţa acestui virus”, a afirmat Cazanciuc.

Social-democratul a afirmat că Guvernul a primit toate pârghiile necesare pentru a controla pandemia COVID-19.

„A primit vot pentru Guvern, vot pentru starea de urgenţă, vot pentru starea de alertă, vot pentru toate măsurile lor, iar acum când situaţia pare scăpată de sub control dă vina pe Parlament. Nu a fost vina Parlamentului pentru vidul legislativ (…) când au trimis proiectul stării de alertă prea târziu în Parlament. Nu este vina Parlamentului că Guvernul a trimis în ultima zi o lege proastă către Parlament”, a explicat senatorul PSD.

În opinia sa, nu era nevoie ca Guvernul să aştepte motivarea deciziei CCR pentru a elabora proiectul privind carantinarea şi izolarea.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite