Caz revoltător la o şcoală specială din Capitală. Profesor: Toți batem la ei, toți. Toate clasele de sus până jos

Copiii cu dizabilităţi sunt bătuți şi agresați psihic de profesori, la o şcoală specială din Capitală. Această acuzaţie gravă vine de la Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi, care a şi depus plângere penală în acest caz. Reprezentanţii organizaţiei spun că au ca dovezi filmări făcute cu camera ascunsă.

30 Martie 2017, 13:37 (actualizat 31 Martie 2017, 09:23) |
Copii cu dizabilități, agresați la școală
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Profesor: Eu sunt blând, bun, dar tot le mai scap câte o scatoalcă la fund, că n-am ce să le fac, frate, oricât aș vrea eu. Așa este... Trebuie să-i pedepsesc într-un fel, să știe de frică. Doamna Guzu se împacă bine cu ei. Și doamna Guzu bate la ei ca la fasole.

Interlocutor: Bate, a?

Profesor: Toți batem la ei, toți. Toate clasele de sus până jos. Nu există clasă să nu-i...

Interlocutor: Să nu-i atingă, nu?

Profesor: De înjurat nu trebuie să-i înjuri, dar poți să-i caftești.

Interlocutor: Poți să-i caftești, a? Dar de ce nu trebuie să-i înjuri?

Profesor: Pentru că pe urmă vine și te injură și el pe tine! Asta este! Ai înțeles? De ce ai făcut aia? Două la fund și nu mai spune nimic! Să nu folosești forța mai mare decât este necesar!

(....)

Profesor: Știi cum sunt aștia? Sunt ca animalele alea. Păi sunt zece în.. mă-sii! Te las cu zece în clasă. Fă tu ordine cu ei ! Că până nu dai cu pumnul în masă... Dezbină și cucerește, așa se lucrează cu ei! Pentru că dacă îi lași să se unească, te fac țăndări!

Centru European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, Avocatul Poporului dar și Autoritatea pentru Protecția Copilului cu privire la aceste abuzuri aplicate copiilor din Școala Specială Gimnazială Nr.4 din București.

Paznicul unității de învățământ susține că a sesizat de mai multe ori conducerea școlii și Inspectoratul în legătura cu abuzurile la care sunt supuși copiii.  Inspectoratul Şcolar spune că a făcut deja o anchetă, dar nu a descoperit asemenea probleme. Iar reprezentantii Direc;iei de Asistență Socială Sector 4 spun că n-au primit nicio sesizare şi că anchetează cazul în urma dezvăluirilor din presă.

O profesoara de la școală a ieșit totuși în fața camerelor, ca să explice metoda didactică "legați cu funia", împrumutată din Slovenia.

Într-un comunicat al  Centrului European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități se mai arată că elevii sunt bătuți cu brutalitate în mod sistematic de cadrele didactice, sunt legați cu funia și transportați către diferite zone ale unității de învățământ, sunt agresați fizic, psihic și emoțional permanent.

Reprezentanții centrului mai spun că această situație a ajuns inclusiv la Inspectoratul Municipiului București și Direcția de Asistență Socială Sector 4 și că singura măsură care a fost luată a fost sancționarea unui angajat din această unitate de învățământ cu reducerea salariului.

La școala specială gimnazială nr 4, din capitală, învață 150 de elevi cu vârste cuprinse între 3 și 25 de ani.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 10°C 8°C
IASI 6°C 5°C
CLUJ 1°C 1°C
CONSTANTA 12°C 9°C
CRAIOVA 3°C 10°C
BRASOV 9°C 3°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI