Caz revoltator în Spania. O româncă a murit într-un spital din sudul țării după ce a așteptat 12 ore la Urgență

29 decembrie 2017, 18:58

Românca în vârstă de 64 de ani a fost adusă de la un azil de bătrâni din  provincia spaniolă Jaen, în 21 decembrie. Medicul azilului a fost primul care a observat simptomele și a decis să fie transportată de urgență la spitalul din orașul Ubeda.

Medicul a venit repede şi a văzut că femeia nu răspundea, avea febră şi nu putea să înghită. Atunci a zis să mergem la spital” – asistenta medicală a azilului.

Aurelia Doina a fost dusă cu ambulanța la spitalul San Juan de la Cruz și a  fost însoțită de o asistentă până când a fost preluată de personalul  medical de la Urgență.

Niciun moment nu a fost lăsată singură până când a fost înregistrată de serviciul medical de la Urgenţă, moment în care protocolul nostru se încheie” – asistenta medicală a azilului.

După ce a fost pusă pe un pat în secția de urgență a spitalului, românca a  fost strigată de mai multe ori, dar din cauză că nu știa bine spaniolă și nu se putea deplasa, medicii au crezut că a plecat.

Femeia a fost uitată timp de 12 ore, până când unul dintre medicii din  schimbul de noapte a descoperit că decedase fără să primească niciun  ajutor.

Se face o anchetă exhaustivă pentru a vedea ce s-a întâmplat” – reprezentant al spitalului.

Conducerea spitalului din Ubeda deplânge moartea femeii și colaborează cu poliția pentru descoperirea circumstanțelor în care s-a produs acest  incident tragic.

Sindicatul angajaților din spitalul spaniol denunță faptul că personalul nu face față la numărul mare de pacienți care se prezintă în această perioadă  la urgență.

Din Spania pentru TVR, Felix Damian.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite