Caz de coronavirus descoperit la o școală din Iași chiar înainte de revenirea copiilor în clase

3 iunie 2020, 07:06

Cazul a fost descoperit la timp.

Mai mulți profesori și angajați ai Școlii gimnaziale „Titu Maiorescu” au fost testați după ce conducerea a aflat că soția administratorului, care lucrează într-un spital din Iași, s-a îmbolnăvit.

Unul dintre rezultate a fost pozitiv, prin urmare, chiar în ziua în care elevii de clasa a VIII-a urmau să revină în clase pentru meditații, școala a fost închisă. Copiii se vor pregăti în continuare de acasă pentru Evaluarea națională.

Cazul a stârnit îngrijorare în Iași, în rândul părinților care cântăresc din nou decizia de a-și trimite copiii în școli.

O reacție a venit și din partea Sindicatului liber din învățământul preuniversitar, filiala Iași, care le cere autorităților să reconsidere decizia de a organiza cursurile de pregătire pentru examene în unitățile de învățământ.

Solicităm Ministerului Educației și Cercetării și Guvernului României să nu arunce profesorii, elevii și familiile lor într-o aventură care ar putea avea asupra lor consecințe foarte grave„, a declarat președintele filialei ieșene a organizației, Laviniu Lăcustă.

Important de precizat că testele pentru coronavirus care au dezvăluit că angajatul școlii are infecția au fost efectuate la cerere, în cadrul unui laborator privat, cu care are contract uniunea sindicală. Peste câteva zile, aceste teste vor fi repetate.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite