Caz cutremurător în Marea Britanie. Un copil bolnav a dormit pe jos, într-un spital, din lipsă de locuri

10 decembrie 2019, 20:34

Jack are 4 ani și, după o săptămână de tratament acasă, medicul de familie l-a trimis, de urgență, la un spital de pediatrie. După câteva ore petrecute în salon, mamei i s-a spus că patul trebuie eliberat.

Băiețelul, suspect de pneumonie, a fost dus într-o încăpere minusculă, fără pat.

Timp de 4 ore, Jack a dormit pe jos, învelit cu paltonul mamei.

Izbucnit cu doar două zile înainte de alegeri, uriașul scandal atrage atenția, din nou, asupra crizei din sistemul public de sănătate – de altfel o temă omniprezentă în campaniile electorale de la britanici.

Prins pe picior greșit, Boris Johnson comite gafă după gafă. A declarat că nu a văzut fotografia. La insistențele unui jurnalist, care a vrut să-i arate poza pe telefon, Johnson i-a luat mobilul din mână și l-a băgat în propriul buzunar.

Așa cum era de așteptat, scandalul provocat de cazul băiețelului e mană cerească pentru laburiști care, în sondaje, sunt în urma conservatorilor cu 4 până la 10 procente.

Cu speranța că marchează puncte, joi, în ziua alegerilor, laburiștii și-au axat ultimele mitinguri electorale pe cazul lui Jack și pe subfinanțarea din sănătate.

Laburiștii spun că este inadmisibil ca într-una dintre cele mai bogate țări ale lumii un copil bolnav să zacă pe jos, ore întregi, pentru că nu sunt paturi suficiente.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Englezul care și-a construit zid anti-inundații