Caz cutremurător de pedofilie în Franța. Un medic chirurg ar fi abuzat peste 200 de copii în decursul a 30 de ani

23 august 2019, 10:05

Totul a început într-o zi de aprilie 2017, în mica localitate Jonzac din vestul Franței, cu mărturia unei fetițe de 6 ani. Imediat, la domiciliul medicului au fost găsite documente compromițătoare.

Francesca Salta, avocat al familiei uneia dintre victime: Aveam să găsim scenarii, fotografii cu el în pielea goală, aveam să găsim caiete de notițe. Își ținea jurnale începând din anii 90. Scria în detaliu ce le-a făcut copiilor, cu desene și amănunte sordide. Își povestea și fanteziile, într-un limbaj greu de reprodus. Sunt peste 200 de nume în acele caiete; tot atâtea potențiale victime.

Thibault Kurzawa, avocatul apărării:  Clientul meu recunoaște că există câteva pasaje cam deplasate, lamentabile, foarte regretabile. El e primul care se declară convins de acest lucru.

Ancheta a scos la iveală unul dintre cele mai grave cazuri de pedofilie din Franța. Acuzatul, Joel Le Scouarnec, acum sexagenar, era specializat în chirurgie abdominală. Copiii au fost abuzați în timpul internării în spital, fie că erau sau nu sub anestezie.

Culmea, în 2005, medicul fusese condamnat la 4 ani de închisoare cu suspendare pentru distribuirea de pornografie infantilă. Nu se aflase, la acea vreme, întreaga grozăvie. A fost lăsat în libertate și a recidivat. Acum e în închisoare.

Primul proces care începe se referă la 4 acuzații de viol și agresiune sexuală asupra minorilor. Alte 3 cazuri au fost prescrise.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite