Caz șocant în Vâlcea. Bătrân de 81 de ani, bătut la azil de un îngrijitor

29 august 2018, 18:46

Agresiunea a avut loc în urmă cu o lună însă autoritățile au demarat abia acum ancheta, după ce filmarea cu bătrânul bătut a apărut în spațiul public. Anchetatorii  au vizitat centrul din Lădești pentru a vorbi cu victima, dar și cu medicul care l-a tratat și conducerea  instituției.

Bătrânul i-a primit pe anchetatori pe scările căminului, acolo unde a fost bătut crunt de angajatul centrului.

Luat la întrebări de anchetatori, medicul centrului, care l-a tratat pe bătrân după bătaia încasată,  susține că rudele bătrânului nu l-au lăsat să anunțe autoritățile. Conducerea instituției a convocat comisia de disciplină care s-a mulțumit să îl sancționeze pe îngrijitor cu 10 % din salariu, pe o perioadă de trei luni.

Speranțele bătrânului se leagă acum de ancheta demarată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea, care a anunțat că efectuează cercetări într-o cauză penală pentru săvârșirea infracțiunilor de purtare abuziva și omisiunea sesizării. Deși tardiv,  Consiliul Județean Vâlcea  anunța măsuri dure după ce a aflat din presă despre incident.

Incidentul nu este primul înregistrat într-un centru administrat de Consiliul Județean Vâlcea. În 2017,  la centrul de la Măciuca,  au fost filmați mai mulți bolnavi legați de paturi sau puși să muncească în gospodăria fostului director.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite