COOLTURA

CAVALER AL ORDINULUI ARTELOR ȘI AL LITERELOR | Mirela Nagâț, realizatoarea emisiunii Cooltura, a fost decorată de statul francez. E o recunoaștere a susținerii TVR pentru francofonie și valorile culturale din Hexagon

Imagini de la un moment de sărbătoare de la Ambasada Franţei în România, care a decorat în cadrul unei ceremonii restrânse 3 profesionişti din domeniul media. Printre ei, Mirela Nagâț, prezentatoarea emisiunii Cooltura, alături de jurnaliştii postului RFI, Ovidiu Nahoi şi Ina Dumitrache.

29 Mai 2021, 11:35 (actualizat 29 Mai 2021, 15:58) |
O decorație, un angajament pentru un jurnalism cultural
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

"Pentru mine decoraţia şi titlul de Cavaler al Ordinului Artelor şi al Literelor, oferite de statul francez, reprezintă o recunoaştere a muncii mele de jurnalistă culturală la Televiziunea publică şi, implicit a calităţii emisiunii Cooltura, care s-a impus treptat că un brand al TVR. În continuare va invit să-i cunoaşteţi pe membrii echipei mele şi să vedem câteva momente francofone", spune Mirela Nagâț.

Laureatul cu premiul Nobel, Mario Vargas Llosa, premiatul cu Goncourt, Eric Vuillard, eseistul Alain Finkielkraut, belgianul autor de bestselleruri Eric Emmanuel Schmitt sunt câteva întâlniri francofone importante pe care le-am adus în față telespectatorilor televiziunii publice. Franceza, ca limbă a culturii, mi-a mijlocit de pildă în 2013 dialogul cu marele Vargas Llosa. E o limbă pe care o știa bine din tinerețe, când fusese jurnalist la Paris. Din 2015 încoace, prin Cooltura, singură emisiune de actualitate culturală din peisajul audiovizual de la noi, selectăm dumneavoastră tot ce e relevant în materie de literatură, teatru, cinema și artă.

Ordinul Artelor și al Literelor a fost creat în Franța în 1957 și recompensează personalităţi culturale franceze, dar și de altă naționalitate, pentru contribuţii remarcabile la îmbogăţirea domeniului artistic.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 29°C 29°C
IASI 27°C 24°C
CLUJ 24°C 20°C
CONSTANTA 25°C 26°C
CRAIOVA 32°C 27°C
BRASOV 25°C 21°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI