Cauza morții bărbatului din Vatra Dornei, imobilizat cu spray lacrimogen de jandarmi: insuficienţă cardio-respiratorie acută

Insuficienţă cardio-respiratorie acută cauza morții bărbatului imobilizat cu spray lacrimogen
Insuficienţă cardio-respiratorie acută cauza morții bărbatului imobilizat cu spray lacrimogen
24 iulie 2019, 13:07

Alte cauze trecute în certificat sunt peritonita generalizată şi infarctul enteromezenteric total.

Bărbatul de 55 de ani imobilizat de jandarmi cu spray lacrimogen a murit în urma unei insuficienţe cardio-respiratorii acute, se arată în certificatul de deces emis de către Institutul de Medicină Legală din Suceava. Potrivit unor surse, în document, la cauze antecedente apar însă şi diagnosticele de peritonită generalizată şi infarct enteromezenteric total. Acesta este doar raportul preliminar al medicilor legişţi, cel final urmând să fie terminat peste o lună.

„S-au recoltat probe biologice, sunt în lucru”, a declarat Luminiţa Bălan, medicul şef al IML Suceava.

Dosarul privind moartea bărbatului şi intervenţia jandarmilor a fost preluat de către procurorii Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Iaşi.

Potrivit unor surse, pe numele bărbatului exista un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de act sexual cu un minor şi era instrumentat de către procurorii Judecătoriei din Vatra Dornei.

Bărbatul ajunsese în stare gravă la spital, în comă profundă, după ce a fost implicat, vineri seara, într-o altercație cu jandarmii din oraș. Bărbatul și-a pierdut cunoștința după ce s-a opus încătușării, iar jandarmii au folosit spray lacrimogen.

Incidentul s-a petrecut în timpul unui spectacol de muzică populară, unde tatăl unei fete de 12 ani a cerut ajutorul jandarmilor, reclamându-l pe bărbatul de 50 de ani că a atins-o, indecent, pe fetiță.

Ulterior, bărbatul imobilizat cu spray lacrimogen a murit la spital.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite