Căutări disperate în Sibiu, după ce o fetiţă de 5 ani a fost luată de apele învolburate ale râului Cibin. Inundații în mai multe zone din țară

24 iunie 2020, 07:18

Copila de 5 ani se juca aseară pe malul râului Cibin împreună cu o prietenă. La un momente dat, cea mică a încercat să se aplece după un pantof căzut în apă, a alunecat şi a căzut.

Zeci de pompieri au fost chemaţi pentru a da de urma fetei. Unii de la mal, alţii dintr-o barcă pneumatică. Ore întregi s-au luptat cu apele învolburate până când au fost nevoiţi să se întoarcă la mal din cauza întunericului.

Căutările au fost reluate în această dimineaţă la ora 6.

Oamenii din Caraş-Severin n-au nicio clipă de linişte din cauza ploilor. După ce luni inundaţiile au făcut ravagii la Oravița, aseară potopul s-a abătut asupra altei zone a județului: Teregova-Armeniș, unde a fost în vigoare un cod roșu de inundații. În satul Rusca, viiturile au blocat drumul de acces în localitate, iar puhoaiele au decopertat Drumul Județean 608 pe o lungime de aproape jumătate de kilometru.

Au fost probleme și pe DN6, în zona localității Teregova, unde, din cauza scurgerilor de pe versanți, şoseaua abia se mai vedea. Timp de câteva ore, au putut cirucla dirijat, pe o singură bandă, doar camioanele.

În Bistrița-Năsăud, sute de gospodării din peste 20 de localități au fost inundate. Cel mai rău a fost la Rodna, unde pâraiele, pe care în mod normal localnicii le trec la pas, acum s-au umflat atât de mult încât oamenii au fost evacuaţi.

Zeci de case au fost inundate, un drum comunal recent modernizat a fost făcut bucăți, iar apa care a ieșit pe drumul național 17C mai avea puţin şi înghiţea o stație de transformare a curentului electric, caz în care trei comune ar fi rămas în beznă.

Localnicii care nu s-au putut întoarce la casele lor azi-noapte au fost cazați în spații amenajate de Comitetul Local pentru Situații de urgență de la Rodna.

În judeţul Alba, în mai puţin de 30 de minute, un sat întreg a fost acoperit de apele unui pârâu care a atins aseară cote istorice. Localnicii spun că viitura măsura trei metri înălţime. Oamenii şi-au luat copiii și s-au refugiat în locuri sigure.

Chiar dacă apele s-au retras, oamenii au rămas de veghe, pentru ca viitura să nu îi ia din nou prin susprindere.

Chiar dacă apele s-au retras, oamenii au rămas de veghe, pentru ca viitura să nu îi ia din nou prin susprindere. În ultimele 24 de ore, ploile abundente au produs inundații în 161 de localități din 29 de județe. 71 de persoane au fost evacuate și relocate temporar în spații puse la dispoziție de autoritățile locale din județele Alba, Bistrița Năsăud, Caraș Severin și Maramureș. Pompierii au scos apa din aproape 400 de case, 600 de curți și peste 200 de beciuri.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă